![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem na tym forum nowy. Moją znajomość PHP określam na średnią/niską (php mam w szkole, ale zaczęliśmy dosyć nie dawno więc proszę się gniewać jak nie będę wiedział o co chodzi). a teraz do rzeczy: Czy da się stworzyć jakiś skrypt który będzie kontrolował aplikację uruchomioną na serwerze? Przykład. Posiadam pliki serwerowe pewnej gry (popularny ostatnio Minecraft;) ). uruchamia się on w zwyczajnej konsoli (cmd). Jest tam opcja whitelist - czyli tylko gracze z listy mogą wejść na serwer. Pomyślałem czy nie dało by się zrobić prostego skryptu "rejestracji"? problem jest taki, że trzeba tych graczy dodawać. a jedyny działający sposób to wpisanie w konsoli: whitelist add (nick) Czy dało by się to jakoś wykonać? np. skrypt pobiera z prostego formularza nick tej osoby, a potem w konsoli serwera gry wpisuje to co napisałem wyżej. z góry mogę powiedzieć że nie da się zrobić tego w żaden sposób od tyłu... nicki z whitelisty zapisują się w pliku tekstowym po prostu jeden nad drugim, ale problem by był z "uaktywnieniem" zmodyfikowanej listy. Trzeba by było restartować serwer gry, ponieważ tylko wtedy lista jest odświeżana. Pozdrawiam Kszysiu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:29 |