![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problemik z listą dropdown. Mianowicie pobieram sobie z bazy info o biletach i ich rodzaj mam w liście dropdown.
Lista zawsze pokazuje ostatnią opcję, nie wiem dlaczego. Nie wyświetla wybierz rodzaj biletu tylko zawsze wybrana domyslnie jest opcja "rodzinny"
Nic nie zmienia się nawet jak wstawie przy innej opcji SELECTED. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w którym miejscu korzystasz ze zmiennych $selected?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz są usunięte ale wstawiałem je:
Z tym że nawet bez nich lista powinna mieć domyslnie wybraną pierwszą opcję > wybierz rodzaj biletu < a nie ostatnią. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tego:
a teraz to już widzę co nie tak, sprawdź jak zaznaczać poprawnie w html selected ! - selected=selected -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
to nie to sprawdzałem ten sposób,
sprawdzając źródło w firebug'u wyświetla: jednak dalej wybrana jest opcaj rodzinny BTW. Samo SELECTED tez się stosuje -> opis tutaj |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dodałeś to co Ci kolega wyżej zasugerował? Bo coś mi się wydaje, że to jednak to
![]() |
|
|
![]()
|
|
kod wygląda tak i to nic nie zmienia:
cały czas wybrana opcja to rodzinny |
|
|
![]()
|
|
U mnie kod poniżej działa, tj. mam zaznaczoną opcję ulgowy...
Daj var_dump($val) przed ifami i wszystko będzie jasne.
|
|
|
![]()
|
|
w var_dump mam:
object(stdClass)#22 (5) { ["id_biletu"]=> string(1) "2" ["strefa"]=> string(1) "1" ["rodzaj"]=> string(8) "normalny" ["cena"]=> string(2) "80" ["id_koncertu"]=> string(2) "20" } temat do zamknięcia. Naprawiło się ;] Nie jestem pewien do końca ale przypuszczam że przeglądarka sobie coś zapisała w cashu i dlatego cały czas pokazywał to samo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:41 |