![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pracuje nad usprawnieniem swojej pracy ![]() Czy zna koś sposób aby po zapisaniu pliku w notepade++ automatycznie odświeżyła się strona w przeglądarce dajmy na to w firefoxie ? -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Możesz sobie napisać samemu takie rozszerzenie, jeżeli nie umiesz to możesz skorzystać z auto reflesh co powiedzmy 2s
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że są dodatki do ff odświeżające stronę ale nie o to chodzi. A rozszerzenia sobie nie napisze bo nie wiem jak i czy w ogóle się da bo to miałby być plugin do n++ który ingeruje w ff.
BTW czemu zostałem przeniesiony z Kontrola i zarządzanie projektami przecież opis działu jest następujący: Jak organizować sobie pracę żeby wszystko szło sprawnie i po naszej myśli. ![]() -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jeżeli nie umiesz robić rozszerzeń to zakładam że umiesz podstawy javascript i php.
Tworzysz sobie iframe na "całą stronę" (w iframe masz dokument który edytujesz). W pliku który posiada iframe wysyłasz co 1s request do skryptu PHP który sprawdza date modyfikacji dokumentu i jeżeli jest większa od "ostaniej" to wysyła Ci dokument. który wsadzasz do iframe, lub po prostu robisz reflesh na iframe. Dodatkowo jeżeli Apache wysyła Ci nagłówki z datą utworzenia dokumentu, to możesz zrezygnować nawet z PHP. Można to zrealizować na milion sposobów, ten jest najprostszy 'technologicznie', ale ma też sporo wad. |
|
|
![]()
|
|
O tym nie pomyślałem, obędzie się bez ramki zrobię to na ajaxie.
Dzięki. -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |