![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, gdzie mogę znaleźć skrypt do głosowania. Dokładniej chodzi mi aby pod danym filmikiem była możliwość kliknięcia na tak bez konieczności logowania się do serwisu po numerze IP.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałeś za mało informacji. Ja osobiście bym sam sobie napisał taki skrypt, bo to nie dużo roboty.
Znalazłem tu taki:
Jeśli mam podać swój pomysł na rating to tak: Robimy sobie dodatkową tabelę w mysqlu, z kolumnami : movie_id, rating_count, rating_sum movie_id - wiadomo rating_count - ilość głosów rating_sum - liczba głosów. Mamy głosy np: 1,2,3,4,5 Przy dodawaniu zwiększamy o jeden liczbę głosów i do rating_sum dodajemy wartość dodawanego głosu. Przy wyświetlaniu filmu możemy wyświetlić średnią głosów czyli rating_sum/rating_count. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2009 Skąd: wertykalne przez większość dnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ten sposob mozna zrobic to w pliku. dodawac wartosci do pliku i z niego pobierac dane.
A z uzyciem sqla przecież da sie bez rating_count mozna to pobrac z select count(rating_id) from nazwa_tabeli skutek ten sam -------------------- "pomógł" daje nie dlatego, że ktoś mi pomógł
ale dlatego, że się czegoś mogłem nauczyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:22 |