![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam takie pytanie. Zrobilem strone w xhtml 1.0 i wstawilem tam statystyki. Problem polega na tym, ze w kodzie do statystyk jest znak &.
Na stronie z rozszerzeniem .html zmieniam więc & na & i jest ok. Na stronie z rozszerzeniem .php zmieniam znak & na & a walidator wyrzuca błąd. To jest błąd walidatora czy mój? Jeśli mój, prosze o wskazówki co zrobić. Nie chciałbym rezygnować ze statystyk, a rozszerzenie musi być .php. Dzięki z góry. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może o to chodzi :
[php:1:0faad62a70]<?php ini_set('arg_separator.output', '&'); ?>[/php:1:0faad62a70] |
|
|
![]()
|
|
Przeszło, dzięki. Ni ma jak przyznać pomógł. Goscie chyba nie moga dodawac punktow
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało, a jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie 8O
-------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
Cytat no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało Moim skromnym zdaniem poprawnosc kodu strony weryfikuje validator W3, a to jest chyba konsorcjum od rozwoju jezyków programowania i ustalania standardów. Jeśli sie mylę to mnie popraw. Że przeglądarki nie stosują się do standardu to inna sprawa i o tym na forum są informacje.
Czy dasz sobie wmówić przez 'producenta przeglądarki', że nie umiesz programować ![]() Cytat jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie Nie znam się na tyle, żeby stwierdzić czy wina nie leży po stronie serwera i ustawień php.ini, do czego dostępu i tak nie mam. Ale jeśli kolega Tara potrafi stworzyć 'dynamiczną stronę' pomijając mysql i php (i pokrewne), to poproszę o przykład do analizy, a potem ewentualnie zlecę stronę do przeprogramowania. Poważnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 13:09 |