Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> & a validator
post 3.06.2004, 16:49:46
Post #1

Grupa:

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć, mam takie pytanie. Zrobilem strone w xhtml 1.0 i wstawilem tam statystyki. Problem polega na tym, ze w kodzie do statystyk jest znak &.

Na stronie z rozszerzeniem .html zmieniam więc & na & i jest ok. Na stronie z rozszerzeniem .php zmieniam znak & na & a walidator wyrzuca błąd. To jest błąd walidatora czy mój? Jeśli mój, prosze o wskazówki co zrobić. Nie chciałbym rezygnować ze statystyk, a rozszerzenie musi być .php.

Dzięki z góry.
Go to the top of the page
+Quote Post
Chewolf
post 3.06.2004, 16:53:15
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

-----

Może o to chodzi :
[php:1:0faad62a70]<?php
ini_set('arg_separator.output', '&amp;');
?>[/php:1:0faad62a70]
+Quote Post
post 3.06.2004, 17:05:12
Post #3

Grupa:

-----

Przeszło, dzięki. Ni ma jak przyznać pomógł. Goscie chyba nie moga dodawac punktow winksmiley.jpg.
+Quote Post
tara
post 3.06.2004, 17:28:26
Post #4

Grupa: Zarejestrowani

-----

no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało, a jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie 8O

--------------------
MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
+Quote Post
post 3.06.2004, 19:17:33
Post #5

Grupa:

-----

Cytat
no ale chodzi żeby w każdej przeglądarce działało
Moim skromnym zdaniem poprawnosc kodu strony weryfikuje validator W3, a to jest chyba konsorcjum od rozwoju jezyków programowania i ustalania standardów. Jeśli sie mylę to mnie popraw. Że przeglądarki nie stosują się do standardu to inna sprawa i o tym na forum są informacje.
Czy dasz sobie wmówić przez 'producenta przeglądarki', że nie umiesz programować questionmark.gif

Cytat
jak blokuje $, to znaczy że jest źle i nie wiem czy kod php to dobre roziązanie
Nie znam się na tyle, żeby stwierdzić czy wina nie leży po stronie serwera i ustawień php.ini, do czego dostępu i tak nie mam. Ale jeśli kolega Tara potrafi stworzyć 'dynamiczną stronę' pomijając mysql i php (i pokrewne), to poproszę o przykład do analizy, a potem ewentualnie zlecę stronę do przeprogramowania. Poważnie.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.07.2025 - 13:09