![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj plik index.php wyglada tak jak ten podany nizej.
Problem moj polega na tym ze jak wybiore link do ktoregos dzialu (zawsze jest to index.php?go=xxxxxx) to cala strona przeladowuje mi sie od nowa. - A mi chodzi o to aby caly czas widoczny byl banner i gorne menu - gora.inc i m_gora2.inc. Jak to zrobic, najlepiej bez uzycia ramek . Przyklad tego to www.photoshop.pl Z gory wielkie dzieki. Kod <body leftmargin="0" topmargin="5" marginwidth="0" marginheight="0" bgcolor="#000000">
<table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="800 "> <tr> <td valign="top" width="800" colspan="3"><? include("gora.inc");?></td> </tr> <tr> <td width="800" colspan="3"><? include("m_gora2.inc");?></td> </tr> <tr> <td valign="top"width="125"><? include("menu.inc");?></td> <td valign="top" width="550" bgcolor="#EFEFEF" bordercolor="#C0C0C0"> <? if(!isset($go)){ include("newsx.php");} else if($go==info){ include("info.inc");} else if($go==op){ include("op.html");} else if($go==opisy){ include("opisy.php");} else if($go==zik){ include("zik.inc");} else if($go==kontakt){ include("foto.php");} else if($go==linki){ include("linki.php");} else if($go==sklad){ include("sklad.inc");} else if($go==wyniki){ include("wyniki.php");} else if($go==historia){ include("historia.htm");} else if($go==df){ include("foto.php");} else echo "<br> DZIAŁ w budowie. Zagl±dnij za jaki¶ czas</br>"; ?> </td> <td valign="top" width="125" border="1" bordercolor="#C0C0C0><? include("menu2.inc");?></td> </tr> <tr> <td valign="top" width="800" colspan="3"><? include("dol.inc");?></td> </tr> </table> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odczytuj zmienne z urla poprzez $_GET['go'] wiecej na http://www.php.net/manual/pl/language.vari....predefined.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze ktos ma jakis przyklad tej metody - bo ja po przegladnieciu manuala i tak nie wiem o co chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przyklad tego to www.photoshop.pl
Jakbyś był spostrzegawczy to zauważyłbyś, że ta strona się przeładowuje... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Ale na pewno stronka http://www.hetman.zamosc.pl sie nie przelodowywuje.
Jak zobic cos takiego ? Probowalem kilku preloaderow w Java Script ale nic mi to nie dawalo. Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale na pewno stronka http://www.hetman.zamosc.pl sie nie przelodowywuje.
Nie wiem dlaczego tak się upierasz ? Ta strona również się przeładowuje... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat Ale na pewno... Ot, uparty...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum, jeśli będe mógł w czymś pomóc będę szczęśliwy, jeśli ktoś mi pomoże też będzie super
![]() A więc do dzieła. Strony te też przeładowują się, ale wygląda to lepiej jeśli pamięta się o jednej z zasad wyświetlania tabelek HTML przez przeglądarkę. Przeglądarka pokazuje zawartość tabelki wtedy kiedy "odbierze" informacje, o tym, że tabelka została zamnięta czyli "</table>". Niestety jeśli strona jest dynamiczna, czasem może chwilę zająć przerobienie infrormacji i wysłanie ich jesli jest tego dużo. Najlepiej więc stronę w takim ukadzie jak masz zrobić w formie dwóch tabelek jedna pod drugą. W jednej zrób nagłowek, a później pod nią zrob drugą juz z zawartością strony. Jeśli możesz (z kodu wynika, że tak) to rozbij to nawet na trzy (oczywiście to zależy od wielkości includów - może nie trzeba). Jeśli przeszkadzają ci odstępy między tabelkami polikwiduj marginesy CSSem. -------------------- ---
Smook |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:17 |