![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć.
Tworzę sobie ranking użytkowników... Mam wszystko jak należy, czyli dodawanie/odejmowanie punktów i takie tam... Ale chcę dodać takie coś, żeby po zalogowaniu pokazywało "Jesteś na miejscu $miejsce w rankingu" Tylko nie wiem jak uzyskać $miejsce... Chodzi mi tu o to, żeby na podstawie punktów np. 3.Janek - 2 pkt. 2.Jasio - 3 pkt. 1.Franek - 4 pkt. pokazywało mi zmieniające się miejsca, które będą zapisane w bazie danych... Nie byłoby z tym problemu, gdyby chodziło o całą listę... a mi chodzi o konkretnie jednego użytkownika |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka tematów niżej: Temat: Ranking Jak sprawdzic pozycje wiersza w tabeli wg kolumny
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Już nie będę zakładać nowego tematu, więc piszę tu.
Ta strona co podałeś... niby wszystko świetnie opisane a u mnie nie działa żaden z przykładów których potrzebuje :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty za to nie raczyłeś nawet napisać w jakiej postaci masz te dane i gdzie je trzymasz.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Fifi209...
Dane w Bazie MySQL. Struktura jest prosta: "id, Imie, nazwisko, punkty" Key jest na id. Ma dodać numerację wg. punktów, ale taką niezależną od reszty, tzn. żebym mógł wyczytać 1 rekord i mi pokazało miejsce systematycznie. Jak czegoś jeszcze nie podałem, to sorryy... Ten post edytował kamilos809 30.04.2011, 15:03:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm może ściągnij wszystkie rekordy i dodaj warunek odpowiedni ;>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 14:17 |