![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Mianowicie tworzę banner który ma ustawione w .png opacity i chce mieć pod nim kolejnego DIV'a z tłem, które ma się powtarzać przez całą szerokość monitora. Z tym powtarzaniem nie mam problemu, ale mam z umieszczeniem DIV'ów. Jakbym nie próbował widać albo banner bez tła, albo tło bez bannera. Obecny CSS:
Co mogę zmienić, aby uzyskać taki efekt? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz np.
Zrobić jednego DIV'a z tłem a w nim dać obrazek PNG z przezroczystością + JS aby przezroczystośc PNG obsługiwała inna przeglądarka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbym nie próbował widać albo banner bez tła, albo tło bez bannera. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... może chodzi Ci o z-index? ustaw tło powiedzmy na z-index:1; a graficzkę na z-index:999; warunek jest taki że jak puszczasz divy relatywnie...to wszystko śmiga ładnie... ale jak robisz na absolucie, to w każdy div powinien mieć float:left; Spróbuj. Pozdrawiam, RyaN |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:41 |