Jak wykryć aktualną wielkość obszaru roboczego w Tinymce ? Chodzi o to, jak użytkownik wprowadzi kontekst to chcę wiedzieć ile na ile px go wprowadził.
Okno u mnie ma stałą wartość :
theme_advanced_resizing_min_height : 500,
theme_advanced_resizing_max_height : 500,
theme_advanced_resizing_min_width : 540,
theme_advanced_resizing_max_width : 540,
Mimo to jak użytkownik wprowadzi dożo tekstu lub element większy niż szerokość textarea to w pewnym momencie pojawia się pasek przewijania. Dlatego muszę wiedzieć ile miejsca zajmuje aktualny kontekst.
<textarea id="tiny" class="tinymce" name="oferta" style="display: none;" aria-hidden="true"></textarea> <span id="tiny_parent" class="mceEditor defaultSkin" role="application" aria-labelledby="tiny_voice"> <span id="tiny_voice" class="mceVoiceLabel" style="display:none;">{#aria.rich_text_area}
</span> <table id="tiny_tbl" class="mceLayout" cellspacing="0" cellpadding="0" role="presentation" style="width: 540px; height: 500px;"> <tr class="mceFirst" role="presentation"> <td class="mceIframeContainer mceFirst mceLast"> <iframe id="tiny_ifr" frameborder="0" src="java script:""" title="{#aria.rich_text_area}{#advanced.help_shortcut}" style="width: 100%; height: 410px;"> <head xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <body id="tinymce" class="mceContentBody " spellcheck="false" dir="ltr"> sdfasdf
sdfasd asdf
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
Jak odnieść się do klasy w jq ? Pamiętajmy, że ona leży w ramce iframe .
<body id="tinymce" class="mceContentBody " spellcheck="false" dir="ltr">.
wm = document.getElementById("co tu dać ?").offsetWidth;
alert("wymiar"+wm);
Odwołuję się teraz tak:
var wymi = $('.mceContentBody ').width() ;
alert("wymiar"+wymi);
Ale też mi to nie działa choć wobec innych elementów działa.
Jak w jquery odnieść się do elementu , który jest w ramce pływającej iframe ?
Póki co pomagacie nie ma co

var wymi = $("#tiny_ifr").contents().find("body").width();
Problem, że i tak nie mam wymiaru ramki pływającej tylko to jest wymiar iframe .
Pomysły jak zmierzyć szerokość kontekstu ?
Ten post edytował fiasko 27.04.2011, 16:23:01