![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-IaneShine- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam serdecznie
Jestem początkującym człowiekiem w sprawach php i budowy stron. Korzystam z darmowych skryptów. W tym przypadku sprawa dotyczy PHP-Fusion Na stronie po wgraniu małej modyfikacji pliku news.php wyskoczył mi błąd Kod Notice: Undefined index: user_status in /home/slawekz/domains/gkskolbudy2000.hekko.pl/public_html/rob/includes/theme_functions_include.php on line 115 Nie mam pojęcia o co chodzi, wszak plik theme_functions_include.php nie był ruszany. Linia ta wygląda tak: Kod $res = THEME_BULLET." <span ".$link_class.">".profile_link($info['user_id'], $info['user_name'], $info['user_status'])."</span> z tego co się dowiedziałem na forum fusiona muszę zdefiniować user_status, czyli dodac go do zapytania i do tabeli news_info, ale jak to zrobić jak człowiek jest zielony. Prosiłbym o pomoc z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej gdzieś cały kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę bardzo oto plik theme_functions_include.php w formie txt
http://robroy.cba.pl/downloads/theme_functions_include.txt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
W tablicy nie masz user_status.
Cytat czyli dodac go do zapytania i do tabeli news_info, ale jak to zrobić jak człowiek jest zielony. No to poczytaj o sql ,mysql, pobaw się phpmyadmin. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W podanym pliku masz tylko funkcje, w tym przypadku rozchodzi się o:
Do tej funkcji przekazujesz między innymi tablicę $info. Jej tworzenie odbywa się jednak w innym pliku, a mianowicie tam gdzie wyświetla Ci błąd. Wklej kod tej strony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tablicy nie masz user_status. No to poczytaj o sql ,mysql, pobaw się phpmyadmin. he czytałem to i owo i jestem jeszcze bardziej zakręcony, to raczej zbyt skomplikowane jak dla mnie dlatego zgłosiłem się o pomoc do specjalistów oto kod strony news.php /o to chyba chodzi koledze/ http://robroy.cba.pl/downloads/news.txt |
|
|
![]()
|
|
W sumie dalej nie widać wszystkiego, ale jeśli zmienisz 2 linie, czyli 34 i 130, na:
34:
130:
a więc dodasz user_status do zapytania, to powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomogło błąd nadal jest wyświetlany na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Musisz znaleźć miejsce gdzie wykorzystywana jest wcześniej wspomniana przeze mnie funkcja. I tam kombinować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 09:59 |