![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2003 Skąd: olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas pisania programu pojawia mi sie taki błąd mysql:
Kod Column count doesn't match value count at row 1
Niestety angielski to moja słaba strona więc zwrcam się o pomoc, jak to naprawić, co jest źle? Struktura tabeli: [sql:1:a31e2859a7]CREATE TABLE arts ( id int(11) NOT NULL auto_increment, art_date datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', art_id text NOT NULL, przeciwnik text NOT NULL, sklad text NOT NULL, przebieg text NOT NULL, my_alianci_mapa1 text NOT NULL, my_axis_mapa1 text NOT NULL, nasz_wynik_mapa1 text NOT NULL, my_alianci_mapa2 text NOT NULL, my_axis_mapa2 text NOT NULL, nasz_wynik_mapa2 text NOT NULL, oni_alianci_mapa1 text NOT NULL, oni_axis_mapa1 text NOT NULL, ich_wynik_mapa1 text NOT NULL, oni_alianci_mapa2 text NOT NULL, oni_axis_mapa2 text NOT NULL, ich_wynik_mapa2 text NOT NULL, nasz_wynik_end text NOT NULL, ich_wynik_end text NOT NULL, mapa1 text NOT NULL, mapa2 text NOT NULL, login text NOT NULL, PRIMARY KEY (id) ) TYPE=MyISAM; [/sql:1:a31e2859a7] i tu kod php jakim dodaje dane do bazy: [php:1:a31e2859a7]<?php $wynik = mysql_query("INSERT INTO arts VALUES('', now(), '$id_cat', '$przeciwnik', '$sklad', '$przebieg', '$mapa1a', '$mapa1ax', '$naszwynik1', '$myalianci2', '$myaxis2', '$naszwynik2', '$mapa1oniax', '$mapa1onia', '$ichwynik1', '$naszwynik','$ichwynik', '$mapa1', '$mapa2', '$login')"); ?>[/php:1:a31e2859a7] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zapytaniu podajesz za mało wartości.
Bezpieczniej przy insertach jest budowac zapytania w stylu: pole = 'wartosc', pole2 = 'wartosc2'. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2003 Skąd: olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha czyli rozumiem że pominołem coś? czegoś brakuje jakiejś zmiennej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
masz 23 pola w tabeli a wstawiasz w nie 20 pozycji (jełśi dobzre policzyłem.
Z tego co widzę, to mam dziwne wrazenie, że powinieneś jeszcze raz przemyśleć strukturę bazy.. Tak mi isę wydaje... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.08.2025 - 02:31 |