Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [AJAX][JavaScript][PHP]"Biblioteka" ulubionych, Spis ulubionych albumów
Hexonex
post 24.04.2011, 14:01:25
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Poszukuję skryptu, wtyczki, czegokolwiek co spełniałoby moje wymagania, które są takie:
np. mam na stronie spis wielu albumów muzycznych i jak kliknie się na jeden to otwiera się info o nim, oraz na samym dole jest napis (np.): "dodaj do ulubionych". Użytkownik gdy kliknie na to, zapisuje ten album do ulubionych. Zaś gdy wejdzie się do jego profilu, to będzie miejsce "Ulubione albumy" i tam będą pokazane miniaturki albumów, które user dodał do ulubionych.

Z góry dzięki za wszelaką pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
pablo_83
post 24.04.2011, 16:24:53
Post #2

-----

nie możesz tego napisać, nie widzę w tym żadnej filozofii, jedno zapytanie select pobierające dane o albumie (sposób wyswietlania dowolny np. dzięki jquery), "dodaj do ulubionych" - wywołanie zapytania insert wprowadzająca id danego albumu id usera np. do tabeli ulubione. I w profilu w zakładce ulubione znowu select pobierający dane z tabeli ulubione (jak połączysz z joinem możesz wyciągnąć wiecej informacji o albumie).

To chyba tyle tak na szybko czego potrzebuje ta funkcjonalność.
+Quote Post
Hexonex
post 24.04.2011, 21:40:51
Post #3

-----

Eee, a nie ma czegoś prostszego? Jestem w tym całkiem zielony. Umiem tylko z edytować styl. Pisać coś takiego to dla mnie czarna magia. Tak więc, może jest coś prostszego lub gdzie może być dokładniej wyjaśnione to co napisałeś?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:34