![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam otóż sobie kilkanaście plików które zawierają klasy z tą samą nazwą, i teraz mam problem bo nie wiem jak zrobić takie coś: includuje sobie plik z klasą wykonuje pare rzeczy w klasie i wychodzi z funkcji, po chwili (pętla) wraca do tej funkcji ale includuje inny plik i próbuje wywołać klasę lecz tu wyskakuje błąd że wcześniej jest już zadeklarowana ta klasa, czy jest jakiś sposób abym mógł zrobić to tak jak teraz? inne nazwy klas nie mogą być bo docelowo może być takich plików 100+ co byłoby utrudnieniem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz wiele klas o takiej samej nazwie, szybciej ty coś zwaliłeś. Nie powinno tak być
Jeśli już coś, poczytaj o namespace'ach. Jesli źle to zrobiłes, to musisz to poprawić, nie dalej brnać, bo potem będzie jeszcze gorzej Ten post edytował mat-bi 24.04.2011, 11:30:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
było to zamierzane abym nie musiał edytować przy dodawaniu nowych plików, tylko aby klasy miały te same nazwy więc wystraczy że w skrypcie dam aby ładował daną klasę i include potrzebny plik tylko
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to daj sobie instrukcję warunkową z funkcją class_exists, albo korzystaj z buforów np. ob_start(); ob_get_clean(); , ale zgadzam się z kolegą wyżej że cała konstrukcja jest beznadziejna.
Ten post edytował gac3k 24.04.2011, 12:14:19 |
|
|
![]()
|
|
a co proponujecie? aby nie dodać nie wiadomo ile razy czegoś?
chodź w sumie zmieniłem już nazwy klas i dodaje je poprzez nazwę którą mogę wyciągnąć ze stringa jak na razie działa oczywiście każda funkcja jest inna więc sprawdzanie czy classa istnieje nic mi nie daje Ten post edytował matx132 24.04.2011, 12:20:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 18:25 |