![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy jQuery oferuje jakąś funkcję, która działa jak slideToggle(), tyle, że w poziomie (wysuwanie z prawej)? Jeśli nie, to jak takie coś uzyskać? Dodam, że nie chodzi mi o zmianę parametru margin-right, bo div nie jest na brzegu ekranu, a na środku. Pozdrawiam. -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://websta.pl/tutoriale/jquery-wysuwany-boczny-panel-menu
tu masz przykład akurat wysuwanego menu bocznego w jQuery |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, niby wszystko fajnie. Tyle, że tak jak pisałem wysuwany div jest na środku ekranu i zamiast wysuwać się, to on po prostu zmienia położenie. :/
Edit: przerobiłem to trochę, działa tak jak ja chcę. Kod $(function(){ $("#ostatnie_zdjecia").css("width","99px"); $("#wysun_pasek").toggle(function(){ $("#ostatnie_zdjecia").animate({width: "99px"}, 500 ); $(this).addClass("zamknij"); return false; }, function(){ $("#ostatnie_zdjecia").animate({width: "0px"}, 500 ); $(this).removeClass("zamknij"); return false; }); }); Może komuś się przyda ![]() Ten post edytował Dapi 24.04.2011, 11:17:18 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:35 |