![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jakiej funkcji mam użyć aby zmieniała mi się jedynie środkowa część strony tak zwana "content". Mam stronkę Ksiegarnia, jeśli ktoś kliknie na tytuł jest przenoszony na inną stronę, a ja chcę aby wszytko działo się na mian page.Bo chyba nie muszę kopiować zawartości index'u i umieszczać w każdej podstronie jak to się robi w html'u. Oto skrócona część index.php:
zawartośc promocja.php
Jak to zrobić aby po kliknięciu na tytuł książki, zmieniał się tylko środek strony ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linki do tych książek musisz zmienić z getprod.php na index.php, na przykład index.php?prodid=0001 a w index.php tam gdzie masz sekcję content sprawdzać czy w $_GET jest jakiś id książki i jeśli tak to zamiast listy książek wyświetlać szczegółowy opis (czyli to co robisz w getprod.php), czyli
Możesz tam dołożyć więcej warunków jeśli jeszcze coś innego chcesz tam pokazywać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może również pokażę zawartość,
getprod.php :
nie wiedziałem, że może się przydać, a tym czasem sprawdzę tę funkcję. EDIT: nie wychodzi jak mówisz. Jeśli zmienię "getprod.php?prodid=" na "index.php?prodid=" nie wyświetli się zawartość getprod.php. Dałeś wskazówkę którą postaram się rozwiązać, jeśli ktoś da inną chętnie przetestuję. Ten post edytował jerry1984 23.04.2011, 22:43:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli zmienię "getprod.php?prodid=" na "index.php?prodid=" nie wyświetli się zawartość getprod.php Bo ma się wyświetlać zawartość index.php, przecież o to chodzilo w linkach. A tam gdzie jest komentarz //pokaz opis produktu musisz wstawić to co robisz w getprod by ten opis wyświetlić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmm
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale powstawiałem tak:
Zmieniłem również z "getprod.php?prodid=" na "index.php?prodid=getprod" i nie wychodzi, błędy wyskakują, jeśli coś palnąłem to tylko moja nie wiedza początkującego ![]() Proszę o poprawienie mnie. Już zmęczony jestem siedzę na tym od 15:00. Ten post edytował jerry1984 23.04.2011, 23:25:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli link jest taki: <a href=\"shoping/getprod.php?prodid=" . $products_prodnum ."\">
to poniższy warunek musi być w pliku getprod.php
Choć tak do końca nie wiem o co Ci chodzi dokładnie. Ten post edytował Akairis 24.04.2011, 01:43:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale powstawiałem tak:
Zmieniłem również z "getprod.php?prodid=" na "index.php?prodid=getprod" i nie wychodzi, błędy wyskakują, jeśli coś palnąłem to tylko moja nie wiedza początkującego ![]() Proszę o poprawienie mnie. Już zmęczony jestem siedzę na tym od 15:00. Proponuję ci przeanalizować to, co zrobiłeś. Cytat Przypisz do $products_prodnum -> $_GET['pdodid'] Jeśli $products_prodnum ma wartość 'getprod' Zmienna $getprod ma wartość (!) zmiennej $promocja i dodaną końcówkę .php // Gdzie jest zmienna $promocja? Dołącz plik o nazwie -> zmienna $getprod i końcówka .php Przeanalizuj sobie to i sprawdź, czy ma sens. Tym sposobem dojdź do dobrego wyniku... Chciaż, pan powyżej mnie już podał ci rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ogarniam autora...
Ale spróbuje wyjaśnić: masz link np: www.twojastrona.pl/index.php?lol=wartosc wartość może być różna a żeby ją wczytać używasz: $_GET['lol']; - w tym wypadku. potem robisz warunek w index w odpowiednim miejscu i jeśli ten warunek jest spełniony to includujesz plik. Warunek to jak już mówiłem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sporo osób się tutaj wypowiedziało więc ja sie odniosę do twojego pierwszego postu.
robisz sobie menu z tytułem książki w index.php jeśli opis książki przechowujesz w bazie to te id które wyślesz linkiem wstawiasz do zapytania, nie wiem jak ono u ciebie wygląda
takie przykładowe zapytanie i wtedy będą sie wyświetlały dane dotyczące tej książki oczywiście w index.php musisz mieć to
|
|
|
![]()
|
|
up:
jeżeli chodzi o pobranie z bazy to owszem wystarczy: z get pobrać wartość zrobić zapytanie i wyświetlić ;> i nie trzeba żadnych warunków Ten post edytował kill15 24.04.2011, 08:29:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
up: jeżeli chodzi o pobranie z bazy to owszem wystarczy: z get pobrać wartość zrobić zapytanie i wyświetlić ;> i nie trzeba żadnych warunków mi się wydaje że o to mu chodzi tylko pytanie czy zna id tej książki czy szukać po tytule ale wtedy tytuły ni mogą sie powtarzać |
|
|
![]()
|
|
Witam
Właśnie wróciłem ze Świąt i dzięki waszym podpowiedzią udało mi się dokonać mój zamierzony cel Ksiegarnia.Działają podstrony. Chciałem się jeszcze dowiedzieć innej kwestii, gdy mam informacje o książce i chcę dodać do koszyka zakupów po przez przycisk "Dodaj do koszyka" czy powinienem używać takiej samej funkcji jak tą którą użyłem aby wyświetlić podstrony ?
Próbowałem zmodyfikować powyższy skrypt, lecz zawartość koszyka wyświetla się jednocześnie z informacją o książce bez klikania "Dodaj do koszyka", a robiłem tak:
Ten post edytował jerry1984 25.04.2011, 14:37:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:21 |