![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem: W bazie danych znajdują się dwie tabele: www i kategoria. Problem polega na tym, że kod który odpowiedzialny jest za usuwanie danej kategorii nie działa dobrze. Idea jest taka aby po naciśnięciu "usuń" funkcja sprawdzała czy do danej kategorii nie jest przypisana żadna strona, jeśli jest to pokazuje się odpowiedni komunikat, jeśli zaś nie, kategoria zostaje usunięta. Oto kod który ma być odpowiedzialny za usuwanie kategorii:
Za wszelką pomoc, bądź wskazówki będę bardzo wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak. Poza tym następnym razem filtruj jakoś dane, które masz od użytkownika, bo inaczej szybko się pozbędziesz danych z bazy ;> Ten post edytował Valker 23.04.2011, 19:09:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wers 2; czytelniejszy zapis (wg mnie):
2. Wers 3; stosuj cudzysłowie...
3. Wers 8; wywalamy przy okazji obsługę błędów... (zablokuj wyświetlanie błędów z zapytań - patrz `tłumienie błędów`) Na pierwszy rzut oka to by było na tyle... Wprowadź poprawki, pokaż powstały kod i będziemy myśleć dalej ![]() Edit: @up pytanie; skąd wiesz, że tego nie robi (filtrowanie danych). przecież błąd nie leży w owym temacie, a skoro nie podał całego kodu to po co mamy rozpatrywać wszystkie przypadki, hm? ... Ten post edytował modern-web 23.04.2011, 19:16:20 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Valker: Dziękuję za pomoc, teraz wszystko działa ;]
modern-web: Dziękuje za cenne porady, postaram się stosować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:48 |