![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
mam pewnego stringa ($dane = ble ble ble ble ble) i za pomocą explode rozdzielam go na tabele. wiem jak wyświetlić całą tabele, jak pojedynczy wers, ale nie wiem jak wyświetlić tylko nieparzyste wersy. proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w petli zwiększasz zmienną $i o jeden. Gdy jest nieparzysta to wyświetlasz rekord. Proste
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 18 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Drobny błąd:
nie: $jest + 2; a: $jest = $jest + 2; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc.
udało mi się to już zrobić innym sposobem. |
|
|
![]()
|
|
No to się pochwal, nie bądź samolubem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
coś takiego wykombinowałem. a teraz mam problemik z innej beczki a mianowicie gdy mam coś takiego
to nie działa mi to poprawnie, bez spacji działa jak należy drugi problem to że jeśli mam
to też mi nie działa, a niektóre polskie znaki nie wadzą np. ł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
aha. no to dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no można, ale nie trzeba.
Polskie znaki nie działały bo cały ten kod nie był na stronie html z tym całym meta itp. teraz działają. a z tą spacją wiem co jest źle. bo jak sobie to exploduje to gdy wpisze do inputa bla bla to mi to rozdzieli to osobnych rekordów tablicy. I jak by to zrobić żeby gdy do inputa wpiszę np. ble ble to żeby mi tego nie rozdzielało a jeśli blax blax to rozdzielało? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 10:20 |