![]() |
![]() |
-rAlb- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Ponizszy kod to licznik odwiedzin stron oparty na pliku tekstowym i pliku cookie.
I w stronie index.php jest:
Niestety czasami (nie zawsze) pojawia się błąd "Cannot modify header information - headers already sent" i nie wiem: - czemu tak sie dzieje - i co zrobic zeby bylo OK. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
setcookie() wymaga wysłania nagłowka HTTP
co za tym idzie kod ten musi być wykonany na samym początku skryptu, zanim rozpoczenie się przesyłanie BODY. I nie, nie mam na myśli znacznika HTML:BODY Tylko BODY jako treść dokumentu, to co następuje po nagłowkach HTTP. Umieść include na samym początku skryptu. |
|
|
-rAlb- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli, że mam umieścić include do licznik.php na samym początku index.php. No dobra, ale to muszę wywalic z niego instrukcję echo, bo nie chce żeby gdzieś u góry wyświetlał mi licznik użytkowników i gdzieś dalej w kodzie, gdzie chce żeby ten licznik się wyświetlił muszę dodać <?php echo $licznikOdwiedzin; ?>. Ale niestety tak jak się obawiałem, to nie zadziałało. Jak rozwiązać problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd wziąłeś zmienną: $licznikOdwiedzin
Wcześniej podajesz zmienną: $liczbaOdwiedzin; Więc chyba kod powinien wyglądać tak: -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:49 |