![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam..
Mam Kod który gryzie sie z moim wbudowanym w forum prototype. Na forum skryptu doradzili mi ze należy użyć formy noConflict i przepisać delikatnie źródło kodu. Niestety nie bardzo wiem jak to wykonać. Czy ktoś kto robił podobną operacje lub wie jak się do tego zabrać mógłby mi pomóc. ? Był bym bardzo wdzięczny.
Ten post edytował szymekszymek 21.04.2011, 20:30:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj cały kod dla jQuery owinąć w coś takiego (i możesz wywalić noConflict)
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak i niestety bez efektu.. Miał byś jakiś inny pomysł ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Firefox + dodatek Firebug + konsola błędów w nim, wyrzuca coś?
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Dodam ze normalnie jak wykorzystam sobie skrypt lokalnie wszystko działa jednak jeżeli już próbuje go upchnąć w szablonie index gryzie się z prototype. Ten post edytował szymekszymek 21.04.2011, 22:21:21 |
|
|
![]()
|
|
Popraw te błędy i sprawdź czy działa - zacznij od pierwszego z góry czyli brakującej zmiennej. Nie znalazłem czegoś takiego (może nie zauważyłem) w twoim załączonym kodzie więc pewnie to inny fragment, masz podane zresztą gdzie.
Przy czym sprawdzaj czy sypie błędami po każdej korekcie - nie wiem na ile wysypanie się prototype jest konsekwencją brakującej zmiennej a na ile późniejszymi konfliktami/błędami z jQuery. -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Słuchaj..
grzebie w tym kodzie od wczoraj i no juz nie wiem co z tym robic.. To jest tak ze jeżeli wkleję ten kod do przykładowego pliku index.htm to działa on bez problemu, nie pokazuje żadnych błędów i ładnie się animuje. Natomiast jeżeli ten sam kod wkleję do szablonu na forum To juz dostaje błędy które pokazałem Ci w poście wyżej a sam dodatek jest sztywny. Moze ten kod nie zawiera błędów a wynikają one z konfliktu jakiegos po prostu. nie wiem, nie znam sie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 02:07 |