![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię paginacje zdjęć w wyszukiwarce galerii. Wszystko niby działa, ale nie wyświetla mi się druga strona i jest też problem z ostatnią. Pozostałe działają. Mam 102 zdjęcia w galerii. Także powinno być 10 pełnych stron i 2 na 11. Niestety 2 i 11 strona zwracają komunikat: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /Dapi/domains/adres.pl/public_html/galeria/nowa/wyszukiwarka.php on line 33 (linia 33 to while($wynik = mysql_fetch_array($wyniki_q)){)Nie wiem czy ze zmęczenia już coś schrzaniłem, czy co, ale nie mogę sobie z tym poradzić. Kod:
Pomóżcie ![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać dobrze, ale nie znamy definicji query(), może tam coś kombinujesz za bardzo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro inne strony działają, to druga też musi. A jednak nie :/
query():
Jeśli $wynik = false to wykonuję zapytania nie zwracające wyniku. Jeśli w zapytaniu znajduje się LIMIT 1, to tworzę ładną tablicę. Jeśli nie ma limitu, to zapytanie można wrzucić do pętli while(); Może przekombinowane, ale sql mi wybitnie nie leży ![]() Dodam, że problem pojawia się tylko jeśli w zapytaniu pojawia się LIMIT X,12, gdzie X jest większe niż 9, a mniejsze niż 20. Ten post edytował Dapi 22.04.2011, 10:19:15 -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
Zapoznaj się. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam, że problem pojawia się tylko jeśli w zapytaniu pojawia się LIMIT X,12, gdzie X jest większe niż 9, a mniejsze niż 20. I wszystko jasne. "LIMIT 1" jest jak najbardziej częścią "LIMIT 10,10". |
|
|
![]()
|
|
Dzięki. Nie zwróciłem zupełnie na to uwagi.
![]() Teraz śmiga -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:52 |