![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-adamNew- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam,
pisze małego bloga, użytkownik wpisuje dane do textarea <p> Treść wpisu: <textarea name="tresc" columns="40" rows="5"></textarea> </p> załózmy, że wpisujemy dane - bardzo długie. jak wcisnę Enter na końcu linii: to wszystko ok - po wyswietleniu z bazy i skorzystaniu z funkcji nl2br tekst przechodzi mi do nowej linii. jak nie wcisnę Entera, przy wpisywaniu w textarea: tekst automatycznie przechodzi do nowej linii. Na stronie, po wyswietleniu z bazy, mam baaaardzzzzzoooo długi ciąg w jednej linii wychodzący poza stronę www. Czyli automatyczne przechodzenie do nowej linii w textarea nie daje mi Entera. Problem polega na tym, że użytkownik może nie pamiętać o wciśnięciu magicznego ENTER`a przy wpisywaniu danych. Jak zrobić, aby przechodzenie do nowej linii (automatyczne) było zaznaczone jak Enter? ps. <p> Treść wpisu: <textarea name="tresc" columns="40" rows="5" wrap="physical"></textarea> - nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 16 Dołączył: 2.12.2009 Skąd: Płock/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się funkcją wordwrap
|
|
|
-AdamNew- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |