![]() |
![]() |
-Mariusz24- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam,
Mam problem, chce zrobić, dwie różne liczby ogłoszeń. tzn na stronie głównej chce prezentować 25 a na innych max. Kombinowałem z funkcją if ale sam już nie wiem, bo nie działa mi to poprawnie, może ktoś by mi mógł w tym pomóc. Czyli chce zeby to $_Config['IloscOgloszen']; przyjmowało wartości 25 lub 500 , 25 w przypadku strony głównej a 500 w przypadku każdej innej.
Z góry dziękuję za pomoc Mariusz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wprowadź w konfiguracji dwa pola opisujące liczbę wyświetlanych wiadomości. Osobno dla strony głównej, osobno dla pozostałych. Wtedy na podstawie adresu url rozpoznajesz jaka to strona i do wyrażenia SQL wstawiasz odpowiednią wartość.
Dzięki rozdzieleniu ustawień na osobne pola masz możliwość ich bezkonfliktowego konfigurowania. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli na przykład robisz sobie
i po prostu na innych podstronach odwolujesz sie do $_Config['IloscOgloszen']['other'] zamiast do $_Config['IloscOgloszen']['home'] Zagadzam sie z poprzednikiem, iz to najwygodniejszy sposob. Btw, używaj bbcode ... -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
-Mariusz24- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli zrobić coś takiego
Tylko jak to teraz powiązać z adresem URL czyli uzależnić od strony. Bo w pliku config są podaje tylko te sztywne dane. Będę zobowiązany za pomoc w napisaniu tego, dopiero co zaczynam przygodę PHP a muszę to wykonać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tylko jak to teraz powiązać z adresem URL czyli uzależnić od strony. napisałem ci Cytat i po prostu na innych podstronach odwolujesz sie do $_Config['IloscOgloszen']['other'] zamiast do $_Config['IloscOgloszen']['home'] Do zapytania na stronie głownej ustawiasz $_Config['IloscOgloszen']['home'] (dodajesz jeszcze jeden parametr do tablicy, przeczytaj uwaznie moj poprzedni post) Do zapytania na innej stronie $_Config['IloscOgloszen']['other'] -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak myślałem, czyli dwa razy będzie musiało pobierać dane, raz dla strony głównej i oddzielnie dla innych podstron. Teraz tylko muszę posiedzieć nad tym rozgraniczeniem ze względu na stronę, bo wcześniej to wszystko co było wpisane odnosiło się do wszystkich stron.
Dzięki za pomoc. Było trzeba od razu zapytać a nie kombinować 3 dni. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Proponuję autorowi tematu zacząć używać bbCode. W innym wypadku temat będzie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:00 |