![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 4.08.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, wczoraj wgrałem stronę na FTP nazwy.pl i importowałem tam moją wcześniej przygotowaną bazę danych. I problem polega na tym że nie wyświetla mi polskich liter, a na localhoscie działa mi wszystko poprawnie, myślę że jest to wina bazy danych bo na serwerach OVH działa to idealnie.
To co zauważyłem: LOCALHOST: Wersja serwera: 5.1.41 Metoda porównywania napisów bazydanych: latin1_swedish_ci Metoda porównywania napisów tabeli: utf8_polish_ci Przykładowe znaki: Dania z woÅ‚owiny lub SaÅ‚atki NAZWA.pl: Wersja serwera: 5.0.91-log Metoda porównywania napisów bazydanych: latin2_general_ci Metoda porównywania napisów tabeli: utf8_polish_ci Przykładowe znaki: Dania z woÅ‚owiny lub SaÅ‚atki Dodam też ze zmieniałem latin2 na latin 1 ale to nic nie dało. Zmieniałem również CHARSET
ale to też nic nie dało. Proszę o pomoc i wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zawsze robie tak:
kodowanie strony: UTF-8, baza mysql: latin2_general_ci ustawienia w configu przy połączeniu: ...i zawsze działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 06:01 |