![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt, ktory zapisuje do pliku dane, a drugi, ktory odczytuje z niego dane. Tylko odczytane dane z pliku wyswietla mi w formacie: 1234. A ja chcialbym, zeby wyswietlal mi z formacie mw takim:
1 2 3 4 i to w roznych miejscach na stronie. To beda tylko liczby w przedziale od 1 do 999. Dzieki za pomoc. zapis.php Kod <form action="zapis.php" method="POST">
<TABLE> <TR> <TD><B>I usprawnienia organizacyjne:</B></TD> <TD><input type="text" name="uo" size="4"></TD> </TR> <TR> <TD><B>II innowacje techniczne:</B></TD> <TD><input type="text" name="it" size="4"></TD> </TR> <TR> <TD><B>III wizerunek firmy:</B></TD> <TD><input type="text" name="wf" size="4"></TD> </TR> <TR> <TD><B>IV usługi:</B></TD> <TD><input type="text" name="u" size="4"></TD> </TR> </TABLE> <BR> <input type="submit" value="zapisz"> </form> [php:1:024af95b58] <?php $plik=file("plik.txt"); $liczba=$plik[0]; $fp=fopen("plik.txt", "w+"); fwrite($fp, $uo . $it . $wf . $u); ?>[/php:1:024af95b58] oraz odczyt.php [php:1:024af95b58]<?php $file = fopen("plik.txt", "r"); $data = fread($file, 1000); $fixed_data = htmlentities($data); print ("<pre>$fixed_data</pre>"); ?>[/php:1:024af95b58] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd wiadomo, że to ma być:
1 2 3 4 a nie: 12 34 czy jeszcze inne kombinacje alpejskie? Napisałeś przecież, że liczby będą z zakresu 1 - 999. Proponuje zrobić jakiś seprator liczb podczas zapisywania, albo zapisywać z podziałem na linie (jako separator użyć "n"). Przy odczycie zaś użyć file() i następnie "pozlepiać" otrzymaną tablicę br-kami i wsio. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widac z formularza, to beda 4 kategorii, do ktorych ktos ma wpisac 4 liczby(wynik zgloszen), ktore to pozniej te liczby bede wyswietlone w 4 miejscach na stronie.
I wlasnie nie wiem jak to zrobic i wsio ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:cb662d1f5a]
<?php $plik=file("plik.txt"); $liczba=$plik[0]; $fp=fopen("plik.txt", "w+"); fwrite($fp, $uo ."n". $it ."n". $wf ."n". $u); ?>[/php:1:cb662d1f5a] oraz odczyt.php [php:1:cb662d1f5a]<?php $file = file("plik.txt"); $fixed_data = implode("<br />", $file); print ("<pre>$fixed_data</pre>"); ?>[/php:1:cb662d1f5a] -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat [php:1:deb443bce4]
<?php $plik=file("plik.txt"); $liczba=$plik[0]; $fp=fopen("plik.txt", "w+"); fwrite($fp, $uo ."n". $it ."n". $wf ."n". $u); ?>[/php:1:deb443bce4] oraz odczyt.php [php:1:deb443bce4]<?php $file = file("plik.txt"); $fixed_data = implode("<br />", $file); print ("<pre>$fixed_data</pre>"); ?>[/php:1:deb443bce4] Dzieki, troche to pomoglo, ale teraz pytanie, jezeli chce liczbe 1 wyswitlic w jednym miejscu na stronie, a liczbe 2 w zupelnie innym miejscu, to jak to rozwiazac? ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to masz tablice $file. Odwołuj się do jej elementów.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No to masz tablice $file. Odwołuj się do jej elementów.
Aaaaa, juz wiem, juz działa ![]() Dzieki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bawiłem się tym formularzem i zastanawiam się, dalczego po wpisaniu w formularzu słów pokolei:
bartek barteka bartekb bartekc i wysłaniu tego do zapis.php w pliku plik.txt tworzony jest dziwny do odczytu wpis: 慢瑲步戊牡整慫戊牡整扫戊牡整捫 ale gdy odczytam to za pomocą pliku odczyt.php to wyświetla mi poprwanie: bartek barteka bartekb bartekc -------------------- Fajne to forum :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 04:50 |