![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem polega na tym że chciałbym wyświetlić wiersze z bazy jakimś tam zapytaniem ale żeby obok każdego wiersza była liczba czyli: 1 Adam 2 Marek 3 Jacek itd. mam kod i prawie mi się to udało potrafię wyświetlić takie coś: Adam Marek Jacek idt. Część kodu do tego:
i takie coś 1 2 3 itd. Do tego kod:
Ale nie wiem jak to połączyć w zasadzie jedno od drugiego różni się tylko tym znakiem = < w kodzie for ($i=1;$i < sqlsrv_fetch_array( $getProducts, SQLSRV_FETCH_ASSOC );$i++) ktoś ma jakieś pomysły? Może jest jakiś inny sposób wyświetlania wierszy, którego nie znalazłem |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Funkcja sqlsrv_fetch_array() zwraca Ci tablicę z rekordami z bazy danych.
Ty deklarujesz zmienną $i, która jest tylko licznikiem. Potem porównujesz ten licznik z tablicą zwracaną przez sqlsrv_fetch_array(). Dlatego w pierwszym przykladzie $i = array() A w drugim sprawdzasz, czy $i < array(), co nie ma żadnego sensu.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, jesteś wielki
![]() Teraz jak na to patrze to jest to banalne - muszę się jeszcze dużo uczyć ![]() Temat można zamknąć ![]() Ten post edytował amaron 19.04.2011, 21:53:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:08 |