![]() |
![]() |
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam problem z instrukcjami ponieważ wcześniej gdy warunek nie został spełniany to zatrzymywałem działanie skryptu i także całej strony. Teraz nie mogę się połapać z else. Prosił bym o przerobienie test kodu dalej może załapie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co tutaj jest do przerobienia?
-------------------- |
|
|
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
To jest źle, że sprawdza czy wypełniłem wszystkie pola a gdy to zrobię nie sprawdza ilości znaków lecz od razu to co w else czyli że hasło zmienione. Chodzi tu o to aby gdy wszystko zostanie spełnione wyrzuca else oczywiście w tym wypadku na razie bez użycia bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w linii 3 chcesz zapewne sprawdzić czy KTÓREKOLWIEK pole nie zostało wypełnione (bo teraz sprawdza czy wszystkie są puste), więc powinieneś zastosować OR zamiast AND.
I o którym warunku piszesz? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza sprawa, kolego naucz się robić wcienica, bo by sprawdzić twój kod musialem przerzucić sobie do edytora i porobić wcięcia by był czytelny
![]() Kolejna sprawa - skrypt mnie działa dobrze, jeśli hasło ma poniżej 6 liter: wyrzuca ci "Zgadza się" jeśli więcej wyrzuca hasło zmienione - sprawdzone u mnie na localu. Brakuje ci tutaj tutaj kilku spraw żeby wg mnie zamysł skryptu był spełniony: sprawdzenie czy nowe hasło jest takie same jak ponownie wprowadzone, oraz sprawdzenia czy stare hasło jest takie same jak te w bazie. -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
--qwerty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tam gdzie "Zgadza się" pomyliłem się zamiast tego jest komunikat o tym, że wymagane jest 6 znaków.
A co do kodu to gdy nie wypełniam wszystkiego mam, że nie wypełniono ale co do drugiej instrukcji to tak jakby ją pomijało pomimo tego, że znaków jest mniej niż 6. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:33 |