![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Używam najnowszej wersji ZendFramework v1.11 pobranej z oficjalnej strony projektu. Wirtualny serwer postawiłem za pomocą aplikacji "XAMPP", stąd konsolę odpalam również przez dodatek z owego programu (chodzi o opcje "Shell") Mój problem polega na tym, że mogę utworzyć nowy projekt, ale nie mogę później utworzyć dodatkowych kontrolerów, akcji dla nowo stworzonej aplikacji. Polecenie jakie używam: Kod cd C:\Program Files\xampp\htdocs\dioda_zend\ zf create action onas Index Chciałbym stworzyć akcje "onas" w kontrolerze Index (tym standardowym), jednak konsola zwraca mi błąd: Kod Fatal error: Cannot redeclare class Zend_Loader in (ścieżka)\library\Zend\Loader.php on line 31 Dodaje również zrzut z konsoli: click Jeśli chodzi o strukturę katalogów: Kod /root /dioda_zend/ - foldery wygenerowane przez polecenie stworzenia nowego projektu /zendframework/ - cały pakiet zend framework pobrany z www, z katalogiem "bin", w którym jest właśnie zf.bat W sieci znalazłem odpowiedź, aby dodać średnik w application.ini (config); Kod ;includePaths.library = APPLICATION_PATH "/../library" Tylko, że po takiej operacji dostaje następny komunikat z błędem: Kod Fatal error: Call to a member function search() on a non-object in C:\Program Files\xampp\php\PEAR\Zend\Tool\Project\Provider\Action.php
on line 92 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:27 |