![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Kłopot polega na tym iż nie mogę poradzić sobie z chyba dość prostym elementem, ale ogarnęła mnie "pomroczność jasna" - google również nie dały zadowalających efektów.... Mam poniższy kod odpowiedzialny za wyświetlanie tabelki, dane pobierane sa z SQL-a
chciałbym aby w zależności od wartości krotki $r[5] zmieniał się font w tabeli, konkretnie: jeśli $r[5]=99 to font powinien być przekreślony. Dziękuje za wszelkie podpowiedzi. M. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował nekomata 19.04.2011, 08:01:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!
To już dało efekty jakich oczekiwałem, jednak chodziło mi o to aby przekreślone zostały wszystkie krotki w danym wierszu. Da się zrobić takie samo globalnie np dla całej tabeli? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytac o if =)
dajesz na poczatku przed tabela
ja bym zrobil tak ze:
Ten post edytował Hpsi+ 19.04.2011, 08:18:39 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałeś wskazówkę jak dodać do jednej komórki... Nie umiesz tego zastosować do wszystkich?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co jak mozna tak? Nie zawsze trzeba używać if razem z else... jeszcze tak do tematu niech autor poczyta o elseif i switchu , toż to są podstawy podstaw... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie zawsze trzeba używać if razem z else... owszem, ale własnie z powodu wiedzy autora wolałem dać w ten spsób by potrafił odczytać =) Cytat jeszcze tak do tematu niech autor poczyta o elseif i switchu , toż to są podstawy podstaw... dlatego jak już ktoś kiedyś na forum wspomniał , zastanowił bym się nad nowym subforum "żłobek" ![]() wiesz a co do ifa mozna zawsze bylo jeszcze szybciej napisac ale powiedz mi czy jest sens pisania tego typu kodu jeśli ktos nie zna ifa? Ten post edytował Hpsi+ 19.04.2011, 08:41:23 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Racja racja.... ale nie można pomijać przykładów..(nie wiem jak je nazwać bo trudniejsze to one nie są..) .. bo się zawsze będzie używać tylko tych najbardziej podstawowych rozwiązań. Ale ciekawi mnie jedna rzecz.. co autor robił wcześniej w php bez if'ów i else'ów...
![]() // unset(offtopic); |
|
|
![]()
|
|
wiesz, zawsze mozna wrzucac kazda akcje do osobnych plikow
![]() edytuj_art.php usun_art.php dodaj_art.php etc ... ![]() wszystko da sie zrobić (...) a na poważnie, podejrzewam ze to jest edycja kodu który ktos wczeniej napisal (choc zastanwiam sie po liczbie postów autora .... ) dobra koniec offtopica ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:14 |