![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak jak podałem w temacie, znalazłem na forum ciekawe skrypty dotyczące wysyłania maili za pomocą serwera "mailer" lecz mam z nimi problem.Nie znalazłem odpowiedzi dotyczące moich errorów. Posiadam skrypt który nie generuje żadnych błędów, a maile nie dochodzą do danej poczty oto przykład skryptu:
Następny przykład który znalazłem działa i wysyła maile ale generuje błąd którego nie rozumię: Kod Notice: Undefined variable: server_response in C:\wamp\www\test.php on line 10 a oto jego zawartość:
Dodam jeszcze , że skonfigurowałem zawartość w Apache plik php.ini: Kod [mail function] SMTP = poczta.o2.pl smtp_port = 587 username = jerry@o2.pl password = ****** Proszę o jakieś wskazówki, abym mógł naprawić błędy. Z góry dziękuje Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj dodać do funkcji :
oraz jeżeli będzie potrzebne to też
debug w opcji 2 wywali Ci wszystkie błędy, podaj je p.s. nie podawaj haseł na forum;) edit. Nie musisz nic zminiać w php.ini jak wysyłasz w ten sposób przez smtp Ten post edytował Ilware 19.04.2011, 07:10:25 -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat p.s. nie podawaj haseł na forum;) To są fikcyjne dane ![]() Oki po dodaniu tych trzech wpisów, wywalił mi parę błędów: Kod Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to ssl://poczta.o2.pl:587 (Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP?) in C:\wamp\www\phpmailer\class.smtp.php on line 122 SMTP -> ERROR: Failed to connect to server: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? (32) There has been a mail error SMTP Error: Could not connect to SMTP host. mail sent ale nic mi nie mówią te błędy. Pozdrawiam Ten post edytował jerry1984 19.04.2011, 09:33:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj ssl w apache;)
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:22 |