![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Chce na swojej stronie uzyc opcji przyjaznych linków. Mam skrypt, ktory działa. jednak chciałbym:
1. by wyraz ( link) był brany z bazy MYSQL z tabeli tytuł. Jak wstawic to do tego skryptu? 2. Prosze o pomoc, gdyż nie wiem jak napisać link ktory wyswietli mi juz zamieniony adres. Kod function seoFriendly($value){ $trans = array("ą"=>"a","ę"=>"e","ś"=>"s","ż"=>"z","ź"=>"z","ć"=>"c","ń"=>"n","ł"=>"l","ó"=>"o"); //tablica z literkami do zmiany $value = strip_tags(mb_convert_case($value, MB_CASE_LOWER, "UTF-8")); //strtolower z polskimi literkami $value = trim(strtr($value, $trans)); //zamienia polskie literki na literki z kodu ascii $value = preg_replace('/\s\s+/', '', $value); //jezeli znajdzie jeden niz wiecej znakow bialych obok siebie, to usuwa go $value = preg_replace('/[^a-z0-9]+/','-',$value); //znaki rozne od pozostalych liter ascii i cyfr zmieniamy na znaki przestankowe (myslniki) return $value; //zwraca przyjazny ciag znakow :) } echo seoFriendly(" wyraz z bazy danych z tabeli tytuł..... "); echo "<a href= tekst do zmiany '</a>"; Czy nikt nie udzieli informacji na ten temat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki kolego po zrobieniu tego mam taki komunikat
Kod Fatal error: Cannot redeclare seofriendly() (previously declared
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie masz w co najmniej 2 miejscach zadeklarowaną funkcję seofriendly(). Zamień require / include na require_once / include_once jeśli ich używasz.
Ten post edytował matino 20.04.2011, 15:26:49 |
|
|
![]()
|
|
OK Dziękuje za informacje wszystko teraz działą.
Ten post edytował albectus 20.04.2011, 21:26:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:45 |