![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Orientuje się ktoś może jak się zabrać do takiego czata
![]() W czym to wogóle napisać, sam js, ajax czy jakieś inne badziewia ? Moze jakieś przykładowe skrypty/bibliotekiii ? Wiem że nie są to websockety bo na FF domyślnie są wyłączone a facebookowy działa wszędzie... Any ideas?? z góry dzięki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się czatem nospora - dośc ciekawy czat, jesli chodzi o czat działający na zasadzie jak na facu, w domu mam gdzieś źródełko na gpl jakiegoś czatu który podobnie funkcjonuje - oczywiście trzeba będzie go przerobić dość mocno ale to już nie jest trudna sprawa.
Link do czatu (shoutbox) by nospor: http://nospor.pl/shoutbox.htm co do drugiego, będę w domu kolo 20 to mogę ci podesłać link jak będziesz jeszcze potrzebować. -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czekam, czekam, tez z checia bym zobaczyl ten drugi, chociaz nospora nie jest zly, a nawet bardzo fajny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe dobrze ze wysłałeś mi pw z przypomnieniem bo bym zapomniał
![]() edit: w robocie szybko poszukałem zresztą w archiwum był link w pliku ![]() http://anantgarg.com/2009/05/13/gmail-face...le-jquery-chat/ Ten post edytował Hpsi+ 19.04.2011, 08:11:09 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 20:51 |