![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewnie trywialny problem ale nie mogę poszukać prostego rozwiazania.
Otóż chce za pomocą php wysłać pliki txt na serwer poprzez ftp. Jednak chcę żeby wszystkie pliki txt były wysłane z danego katalogu (ponieważ ich nazwa zmienia się). Chciałbym zastosować coś takiego *.txt, poniżej przykład:
dokładnie chodzi m i o fragment $plik = 'marcin.txt'; co tam umieścić żeby pod uwage były brane wszystkie pliki TXT z okreslonej lokalizajci, i wgrywane były na serwer pod tą samą nazwą. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o funkcji ftp_nlist() - http://www.php.net/manual/en/function.ftp-nlist.php
Dzięki niej możesz pobrać nazwy wszystkich plików w katalogu, następnie forem sprawdzasz czy dany plik kończy się na .txt i jeśli tak to wysyłasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma łatwiejszego sposobu?
Chodzi o skrypt który by sprawdzał w danym katalogu co ileś sekund czy nie ma plików .txt, jeśli tam się coś znajdzie wysyła przez ftp. Wszystko już mam tylko mama problem z "*.txt" nie wiem jak ugryźć. pliki textowe będą w lokalnym katalogu (np C:/Temp/*.txt), a mają być przeniesione na FTP. czy ftp_nlist() zadziała dla lokalnego katalogu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:07 |