![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak przerobić poniższy skrypt aby wyświetlić np obszar Trójmiasta z zaznaczonymi 10 adresami z ulicami Gdyni, Sopotu i Gdańska? Kod var geocoder;
var map; function initialize() { geocoder = new google.maps.Geocoder(); var myOptions = { zoom: 8, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP } map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions); codeAddress(); } function codeAddress() { geocoder.geocode( { 'address': 'Sydney, NSW'}, function(results, status) { if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { map.setCenter(results[0].geometry.location); var marker = new google.maps.Marker({ map: map, position: results[0].geometry.location }); } else { alert("Geocode was not successful for the following reason: " + status); } }); } Ten post edytował rafiksq 17.04.2011, 12:51:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W pętli pobierać te adresy i dokładać do mapy jednocześnie aktualizując obiekt bounds? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp. ale nie wiem co do mnie mówisz:)
Siedze w PHP a zabawe z JavaScript zacząłem od jQuery. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A więc tak... Musisz mieć dane dla geocodingu, czyli adresy. Musisz mieć także obiekt bounds dla mapy utworzony. On zawiera informacje jaki kawałek mapy jest widoczny. Teraz musisz w pętli pobierać dane z geokodowania i wrzucać je na mapę, jednocześnie aktualizując obiekt bounds. Coś w stylu jak chcesz masz na StackOverflow tutaj: http://stackoverflow.com/questions/1556921...unds-and-center dlatego zerknij tam i popatrz jak to się robi i dostosuj do swojego skryptu, ponieważ oni adresy mają na sztywno w rozwiązaniu, a Ty musisz jeszcze wpleść geokodowanie do niego.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 02:35 |