![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 6 Dołączył: 26.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakaś funkcja która mi pokaże strefę czasową servera (np:GMT +3.0)?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 6 Dołączył: 26.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak to było głupie pytanie, przepraszam i dziękuje za szybką wskazówkę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A oprócz date to jest parę innych funkcji związanych ze strefą czasową
![]() timezone_ abbreviations_ list timezone_ identifiers_ list timezone_ location_ get timezone_ name_ from_ abbr timezone_ name_ get timezone_ offset_ get timezone_ open timezone_ transitions_ get timezone_ version_ get date_default_timezone_get date_timezone_get timezone_abbreviations_list timezone_identifiers_list timezone_location_get Ten post edytował sadistic_son 17.04.2011, 13:24:51 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Wszędzie tego szukam ale dalej nie mogę do tego dojść.
posiadam taki oto kod:
Pokazuje mi pełną listę stref czasowych typu 'Europe/London' itd... Ale nie wiem co dodać aby mi również pokazywało różnice czasową typy +3.00 itd... Próbowałem przykładowo $var1 = 'Europe/London'; $var2 = date('e P', $var1); niestety bez skutku error: Ten post edytował Soulast 17.04.2011, 15:08:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież timezone_abbreviations_list zwraca między innymi offset, który jest liczbą sekund od strefy 0, dodatnią lub ujemną, w zależności od południka.
Lub jeszcze lepiej poatrz na timezone_offset_get, która jest aliasem dla DateTimeZone::getOffset. Ten post edytował sadistic_son 17.04.2011, 17:36:00 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:58 |