![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://c-harsh.com/
Strona ma długą genezę. Była przebudowywana chyba z cztery razy, więc przy okazji trochę burdel się zrobił. Normalnie bym nie podał jej do oceny, lecz chciałbym ją jeszcze dopracować, więc przy okazji trochę krytyki się przyda. -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak wyświetlasz spis zdjęć, to muszą one wyświetlać się tak, aby scroll był tylko w górę/dół. Nie może być z lewa na prawą (zwłaszcza na dużym monitorze - 19 cali)
2. Literki w menu za małe i są mało widoczne przez patternowe tło 3. Jak przechodzę do kontaktu, to nie mam menu - mogę tylko wrócić do strony głównej - trochę dziwne rozwiązanie, bo nagle myślałem, że przeszedłem na inną stronę. 4. Strona jest pusta i trochę chaotyczna. Ten post edytował IceManSpy 16.04.2011, 20:47:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat 1. Jak wyświetlasz spis zdjęć, to muszą one wyświetlać się tak, aby scroll był tylko w górę/dół. Nie może być z lewa na prawą (zwłaszcza na dużym monitorze - 19 cali) Zwłaszcza na MAŁYM monitorze (15,4 ) Reszta uwag j/w. Na plus zaliczyłbym prostotę strony (w sensie skupienia się na jej głównym celu - przedstawienia portfolio fotografa) i brak zbędnych wodotrysków. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4. zdjęcie od lewej w górnym rzędzie jest za wąskie do rozmiaru ramki.
W 'legal' także zanika menu, a kontakt strasznie, ale to strasznie chaotyczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenieś CSS do osobnego pliku. Unikaj style="". width="" i height="" w zdjęciach też przenieś do CSS-u.
Javascript najlepiej przenieś do osobnego pliku i dołączaj skrypty na końcu dokumentu. Tutaj nie ma to wielkiego znaczenia, ale jak strona się rozrasta i skrypty są coraz większe, to warto. Wywal I użyj
Nie ma powodu, aby nie używać doctype'a HTML5. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
html 4.01 jest użyty z powodu dziwnego zachowania przeglądarek. Przy używaniu html5 występowały jakieś abberacje pod różnymi przeglądarkami, natomiast pod html 4.01 jest wszystko ok pod każdą.
zdjęcia, które wydaje się być za wąskie jest efektem automatycznego cropa. Cropy ulegną zmianie. Oczywiście dziękuję za wskazanie css i javascriptów.. -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 07:43 |