![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-phpBeginner- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Na swojej testowej stronie chciałbym wyświetlać obrazki/buttony po kolei w kółko. W tym celu zrobiłem taką pętlę, która się nigdy nie kończy:
Niestety nie mogę sprawdzić działania, bo strona się w ogóle nie wczytuje (ładuje i ładuje i ładuje). Może to problem nieskończonej pętli, ale kiedy dałem break po sleep, nic się nie zmieniło. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że masz nieskończoną pętle. Przecież nigdzie zmienna flaga nie osiąga wartości FALSE, aby był fałsz w pętli while.
-------------------- |
|
|
-phplost- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak, ale to specjalnie. Bo chciałem uzyskać efekt następujący: po przejściu jednego cyklu (wszystkie 3 obrazki zostały wyświetlone), znów wyświetla te same trzy obrazki i tak w kółko. Po to właśnie dałem tą nieskończoną pętlę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego efektu za pomocą PHP nie uzyskasz, bo zanim wyświetli się strona, to parser po stronie serwera musi ją całą "przemielić". A w Twoim wypadku nie może tego zrobić, bo zapętla się w miejscu i nie może przejść dalej.
Rozwiązanie na to: http://logicbox.net/jquery/simplyscroll/ lub AJAX. Ten post edytował IceManSpy 16.04.2011, 20:04:42 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:25 |