![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam system newsów. Ale gdy dodaje tekst, wcisnę enter no i wysyłam newsa do bazy to poźniej przy odczycie mam cały tekst w jednej lini.
Wpisuje tekst w textarea. Przykład: Tak wpisuje dodając: Przykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy Przykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekst Przykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekst A Wyświetla mi tak: Przykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekstPrzykładowy tekst Jak to zrobić? Pomóżcie! ![]() Za pomoc dziękuję ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wordwrap
Mam dobry dzień więc Ci opisze po polsku:
PS: się tak wyprodukowałem a na manualu jest po polsku ![]() Ten post edytował kill15 16.04.2011, 19:10:32 |
|
|
--szymonk237231-- |
![]()
|
Goście ![]() |
kill15, a powiesz mi jak to połączyć z mysql?
Bo przerzuciłem się na nystem newsów z mysql (php+mysql). Ale nie wiem jak to połączyć ![]() Pomożesz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@szymonk237231 opisał ci, ale niestety nie o tą funkcję ci chodziło. chciał chłop dobrze, a wyszło jak zwykle. radziłbym posłuchać Pawel_W a co do implementacji nl2br( $tu_nazwa_zmiennej ); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast $pierwszy daj zmienną którą dotychczas wyświetlałeś news - logiczne chyba. Moje zmienne wyswietlane sa tak: $rekord[1] $rekord[2] itp ;P Wiec jak uzylem zamiast $pierwszy - $rekord[1] to nei zadzialalo ;> Kod pliku: nowe.php
I jak to tam za przeproszeniem 'wpieprzyć' ? Za pomoc dziękuję ![]() |
|
|
![]()
|
|
@szymonk237231 opisał ci, ale niestety nie o tą funkcję ci chodziło. chciał chłop dobrze, a wyszło jak zwykle. radziłbym posłuchać Pawel_W a co do implementacji nl2br( $tu_nazwa_zmiennej ); Co złego jest w wordwrap ? rozdziela ono zdania odpowiednio na części. No chyba że masz zamiar pisać w newsie tekst typu "kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk" to wordwrap w tego typu przypadkach nie pomoże. PS; w tym wypadku biografi PS2: Jeżeli masz zamiar skorzystać z wordwrap to możesz zrobić to np tak:
Podobnie z resztą PS3: r4xz: pragnę zauważyć jeszcze że temat to: Cytat Ograniczona ilość znaków w jednej linii .wordwrap ogranicza znaki w lini jak można zauważyć. Cytat chciał chłop dobrze, a wyszło jak zwykle. ![]() chociaż twoja metoda się odnosi bardziej do tego co pisal w poście PS4: A tak wgl to może lepiej BBcode zrobić albo użyć np TinyMCE ? Wg mnie to dużo bardziej wygodne a TinyMCE banalnie się wgrywa Ten post edytował kill15 16.04.2011, 19:29:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:48 |