![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !
Serwer na którym owa rzecz się dzieje nie pozwala na wyświetlanie zawartości katalogu, gdy w katalogu podanym w linku nie znajduje się skrypt index.php czy podobny (tak apache skompilowany i już...). Jest jednak rozwiązanie, bo można zastosować pewien skrypt, umieścić go jako index.php i będzie pięknie. Odnośnie tego skryptu. Pierwsza sprawa. Gdy wyświetla zawartość katalogu to rysuje takie ładne foldery, czy inne przy typie pliku. Nie robi to poprzez śćiąganie jakiegoś obrazka z *jpg, *gif czy coś, ale sam go rysuje (apache jest skonfigurowane z ljpeg). Po zaincludowaniu jednak tego skryptu na jakiejś stronie obrazki wogóle nie są rysowane, a w ich miejsce wstawione są takie... hmm.. dziury ;-) widać, że coś miało być, ale tego czegoś nie ma ;-] Jak to ominąć ? Druga sprawa To samo z tym includowaniem (bo musze to zrobić...). Jeżeli zaincluduje ten skrypt w jakimś katalogu , w którym znajduje się jeszcze jeden katalog, a dopiero w nim skrypt wyświetlający zawartość (buheee.. zamieszałem ![]() www fotki -> index.php (wyświetlający zawartość) -> (jakieś pliki ze zdjęciami) index.php (normalna już strona z zaincludowanym fotki/index.php) (index.php w katalogu nijako głównym ma w sobie zaincludowany plik 'fotki/index.php'). Chciałbym teraz zeby wyświetlała się zawartość katalogu fotki, a nie www, co się nie dzieje, bo temu skryptowi wydaje się że jest katalog wyżej (tam gdzie go zaincludowałem). a robię to tak: <?php @ include ('fotki/index.php'); ?> Nie jestem taki świetny w php i wiem że zamieszałem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:31 |