![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem, a mianowicie: W MySQL mam zapisane dane w tabeli (Dane są czytane z pliku tekstowego) Mam również raport pdf z tymi danymi. (PDF noszą nazwe 12345-56789) I teraz chciałbym napisać funkcje która rozbije mi nazwę pdf na: $SUBID=12345 $Barcode=56789 Po uzyskaniu tych 2 członów porównanie z bazą MySQL (Tutaj nie mam problemów) Jeśli nazwy są zgodne to do danego "Wyniku" będzie możliwy wybór pdf. Teraz jakiej pomocy oczekuje: Jakiej funkcji użyć, by rozdzielić nazwy? (myślałem o ) Jak zastosować, by stosowało tę funkcję do każdego pliku w folderze. Oraz na koniec czy muszę scalić nazwę, by móc użyć PrintReport? //Pobranie nazwy pliku i zapisane jako $PDF //Rozdzielić nazwę $PDF. Wyrazenie 1 = $SUBID Wyrazenie 2 = $Barcode //string strtok(string $PDF, string '_'); //Sprawdzić z MySQL $USUBJID=$SUBID oraz druga czesc $EXPID=$Barcode. //Jeśli Prawda to pokaż dany PDF. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 18 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mało elegancie ale może pomoże:
Sposób wykorzystania tej klasy:
Tablica wygląda następująco, zakładajac np. ze masz dwa pliki pdf:
Jak chcesz po nich iterować i sprawdzac czy sa bazie, to prosta pętla:
Ta iteracja da w wyniku:
Mam nadzieję, że się do czegoś przyda. To tak na szybko pisane teraz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki było bardzo pomocne. Mam tylko jeszcze pytanie. Jak po sprawdzeniu czy jest w bazie zrobić możliwość pobrania pdf.
Dla danego konta mam przypisany "nazwa główna-> numer ośrodka -> raport". Z bazy pojawia się tabela z danymi, ale chciałbym mieć również możliwość wybrania pdf.
Jak widać mam testowo ustawiony wynik na "sztywno" i chciałbym żeby było tutaj przypisane po sprawdzeniu wyniku z bazy. PS nie wiem czy to dobry pomysł, ale wpadłem na coś takiego:
up Ten post edytował kall 19.04.2011, 14:06:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:32 |