![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wymodziłem prosty generator kodu captcha:
Jednak przy pierwszym wyświetleniu na stronie zmienna sesyjna nie istnieje, a obrazek jest wyświetlany. Każde kolejne wyświetlenie zmienna sesyjna pokazuje n-1 kod obrazka gdzie n to aktualny kod obrazka. W czym tkwi problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 7 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem to u siebie lokalnie i nie widzę problemu.
Dane zapisane w pliku sesji: captcha - "9XkbD" - pierwsze wywołanie i tak tez było na obrazku Ten post edytował auto-all 15.04.2011, 11:47:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a takie moje pytanie: a po co to? pytam, bo nigdy czegoś takiego nie widziałem, by w sesji coś takiego zapisywać (zreszta boty mogą z cookie to odczytać).
@Bags_Bunny. Racja. lecz dalej się zastanawiam, po co w sesji wartość captcha przechowywać? Ten post edytował neosatan 16.04.2011, 08:37:31 -------------------- C/C++ (ucze się...), PHP (ucze się...), SMARTY(ucze się...), PYTHON(ucze się...), C#(uczę się...), PERL(uczę się...), JavaScript(uczę się...), JAVA(będą mi kazali się uczyć...)... Ja się głównie uczę...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy to zawartość sesji siedzi w ciachu?
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nom, w ciachu przechowywany jest tylko id sesji,co nie znaczy,że to jest najbezpieczniejszy sposób, lepiej można by użyć np.cache.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 22:32 |