![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
![]() Już nie mam konceptu co robię źle, więc postanowiłem się zapytać bardziej doświadczonych w tej dziedzinie. Piszę sobie moduł dodatkowy do dotproject'a i już mi "wszystko" śmiga znaczy ładnie się moduł instaluje wyświetla dane i robi co trzeba i teraz przyszedł czas na pdf i się zatrzymałem. DotProject ma w sobie już klasę ezpdf i z niej korzysta ale nie wiem dlaczego wybiórczo tzn. na serwerze wszystko fajnie śmiga i generuje pdf a u mnie na komputerze (xammp) niestety po otwarciu pdf pisze że nierozpoznana forma obiektu i nic się nie wyświetla. Natomiast ja jak stworzę pdf to po otwarciu dostaje komunikat że plik nie zaczyna się od %PDF- teraz tak cały moduł pisałem w netbeans i ustawiłem w projekcie kodowanie utf-8, jak już wspomniałem korzystam z xammp'a a biblioteka ezpdf jest w wersji najnowoszej. Pytania: - czemu wbudowane raporty na serwerze działają a u mnie nie ![]() ![]() - jak poustawiać te kodowania żeby zaczęło to śmigać na razie nie używam polskich czcionek bo chciałem najpierw opanować jak się w ogóle robi te pdf. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Rafał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz w php.ini czy masz dołączane extension=php_pdf.dll
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php.ini nie mogę znaleźć php_pdf.dll jak włacze phpinfo to też tego nie ma.
tak więc rodzi się pytanie, w którym miejscu to należy dodać. edit dodałem linijkę w php.ini ale serwer nie widzi takiego rozszerzenia ![]() Ten post edytował raf_79 15.04.2011, 08:44:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj innych rozszerzeń (extension=), znajdź ścieżkę, gdzie one się znajdują i czy ten plik fizycznie się tam znajduje. Ja też mam xampp'a i mam to w php/ext
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak już znalazłem nie było tego pliczka więc ściągnęłem go z neta i po wgranie domagał się php4ts.dll więc i go pobrałem ale nie wiem gdzie go dać i szukam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Chyba masz wersję dla php4. Na pewno nie masz tego pliku, nie pamiętam, żebym to pobierał po instalacji xampp'a. Przeszukaj cały katalog xampp'a
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie mam tylko znalazłem tego co wkopiowałem. mam natomiast plik php5ts.dll jak wkopiuje plik php4ts.dll do tego samego katalogu to i tak nie działa
mam wersje xampa 1.7.3 edit nie wiem czy to ma znaczenie ale mam biblioteke php_pdflib.dll Ten post edytował raf_79 15.04.2011, 09:20:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:21 |