![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod:
Informacje przez get są w pasku adresu. I chciałbym go przełożyć na java script żeby wszystko wykonywało się od razu. Da się to zrobić ,a jak tak to czego użyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie zrobisz tego w prosty sposób. Poznaj AJAX a będziesz wiedział od czego zacząć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej gdyby wykonywało się od razu bez żadnych php i javascriptów i jeszcze dobrze działało.
Niestety, świat nie zawsze działa tak jak byśmy sobie życzyli. Jak chcesz używać bazy danych to sam javascript ci nie pomoże. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz używać bazy danych to sam javascript ci nie pomoże. sorki za oftopick ale nie mów hop ^^ node.js - a no fakt - pasuje jeszcze SQL znać ;D -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
sorki za oftopick ale nie mów hop ^^ node.js - a no fakt - pasuje jeszcze SQL znać ;D Błagam nie odzywaj się skoro nawet nie wiesz co to jest... A autorowi na 100% o to nie chodziło -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
node.js jest frameworkiem i może posłużyć do napisania serwera www - podstawowy nasłuch to zaledwie kilka linijek kodu... pisze się w nim w JavaScript
A autorowi na 100% o to nie chodziło dlatego dodałem "sorki za oftopick" - poprzednia odpowiedź była skierowana do pmir13pozatym są także inne rozwiązania dla SSJS (Server-Side JavaScript) i w sumie istniały od dawna jednak były one dosyć "wolne" i nie dopracowane - w sumie o node.js jeszcze nie można napisać, iż jest to sprawdzone gruntownie rozwiązanie, jednak jeśli chodzi o SSJS to w zasadzie często trafi się na node.js Ten post edytował zegarek84 15.04.2011, 10:18:34 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To czy da się wykonywać zapytanie z bazą danych w node.js ?
Jak wykonać zapytanie do bazy ajax'em ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zwykłe wywołanie ajax + zapytanie wykonane po stronie skryptu .php
Node.js nie interesuj się jeżeli nie masz dedyka albo VPS-a -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Hmm.
Zapytań do bazy po strone JavaScript nie wykonasz.. Tutaj potrzebny jest łącznik między JavaScript a serwerem www, po stronie którego wykonają się zapytania na bazie danych. Nazwijmy go roboczo "modelem". Reszte przetwarzania możesz spokojnie zrobić po stonie przeglądarki. Osobiście szczerze polecam takie rozwiązanie, pozwala ono zaoszczędzić na użyciu zasobów serwera, przez co strona będzie ładować się szyciej, a rachunki za hosting będą mniejsze ![]() Niestety, taka strona nie będzie indeksować się w google. Google-Bot, czy jak kto woli Google-Seach-Engine, nie radzi sobie z uruchamianiem JavaScript i indeksowaniem tego co ten na ekranie wymaluje. Jego interesuje praktycznie tylko czysty HTML (tak na marginesie, to z flashem poniekąd też sobie radzi). Jeśli dopiero zaczynasz zabawę z JavaScipt, a masz już jakieś doświadczenie z PHP, to pomocna może okazać się bibliteka dostepna pod adresem http://phpjs.org/ Jest to nic innego jak zbiór funkcji PHP przepisanych na JavaScript. Jeśli źle zrozumiełem Twoje pytanie to sorry. Mam nadzieję że pomogłem! |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem na forum taki kod:
plik getDB.php
Ale gdy dodałem na początku:
To nic się nie dzieje ,bez tego też. Czemu?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 7 Dołączył: 2.04.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie załączałem tej biblioteki.
Konsola wypluwa tylko Click i nic więcej. Jak załączyć tą bibliotekę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wróć do podstaw. Skoro nie wiesz jak dołączyć plik to nie mamy o czym rozmawiać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:31 |