![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z taka tabela w symfony:
wiaze uzytkownika z innymi uzytkownikami i mam taka tabele: catalog_user_account: id_warder: forma wyglada tak:
i teraz przesylajac dane:
i zapisuje mi tylko id_warder, i 1 jako id_user_account chce zeby utworzylo mi dwa wpisy w bazie przy jednym zapisie: id_warder, id_user_account 1, 2 1, 3 dlaczego ? //edit odpowiem sobie sam ze to raczej nie jest wykonalne, byc moze cos sknocilem w bazie ale rozwiazalem to w inny sposob: stworzylem sobie tabele tylko i wylacznie z id_warder jako kluczem glownym potem spec_warder_user: id_warder (relacja do tej tabeli wylacznie z id_warder) id_user (relacja do users) i teraz wszystko pieknie smiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował trucksweb 14.04.2011, 13:41:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 7 Dołączył: 10.03.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 1.4 taka schema nawet nie pozwala na przebudowanie modelu:
Kod 1:1 relationship expressed by foreign key catalog_user_account_FK_2 is defined in both directions; Propel does not currently support this (if you must have both foreign key constraints, consider adding this constraint with a custom SQL file. Której konkretnie wersji Symfony używasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:30 |