![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Zastanawiam się nad tematem transakcji, a dokładniej nad ich zagnieżdżaniem. W modelu obiektu propela w metodzie save() używana jest transakcja i teraz w jednej z akcji projektu chcialbym uzyc transakcji ktora bedzie obejmowala modyfikacje, zapis(tu jest to zagniezdzenie) kilku różnych obiektów (czyli albo zapisza sie zmiany we wszystkich albo w zadnym obiekcie). Czy transakcje w metodzie save nie popsują mi mojej dużej transakcji? Wiem ze mam do poczytania o transakcjach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dobra zdążyłem zobaczyć że zgnieżdżanie działa mam natomiast inne pytanie w różnych przykładach widziałem różne sposoby pobierania połączenia z Propela : Kod $con = Propel::getConnection(); lub np Kod $con = Propel::getConnection(EventPeer::DATABASE_NAME); są jeszcze przykłady z większą liczbą przekazywanych argumentów, czy wie ktos czym sie te wywolania roznia (co to za parametry)?Ten post edytował harvesterix 14.04.2011, 09:25:58 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Informacje można znaleść w dokumentacji API propela http://www.propelorm.org/docs/api/1.3/runt...odgetConnection
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 10:26 |