![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Mam oto taki kod html:
Kod CSS: Kod .admin_side { width: 950px; background: #2c2c2c; margin-top: 2px; margin-bottom: 5px; border-radius: 3px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; -khtml-border-radius: 3px; } .admin_side table { font-family: tahoma; font-size: 12px; color: #636669; font-weight: normal; padding: 6px 15px 5px 13px; bordercolor: #FFFFFF; } .good { width: 450px; border:2px solid green; background: #161616; float:center; border-radius: 3px; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; -khtml-border-radius: 3px; } Teraz na Google Chrome efekt jest taki: ![]() A na mozilli taki: ![]() Jak to naprawić? Jakie pliki mam pokazać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze ten znacznik już praktycznie nie istnieje dla przeglądarek
![]() Po drugie nie bardzo rozumiem to w good:
-------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To bardzo mi pomogło. Rozwiązało kolejny problem który miałem. ; DD @2xUp Tak też właśnie myślałem. ; // A jakie mam jeszcze inne błędy w tych kodach? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masę
![]() font to kolejny znacznik, który powinien być zastąpiony stylami. align również nie jest zalecanym znacznikiem. Lepiej wyglądałoby to w ten sposób: i w css
Wówczas zmieniając tylko plik ze stylami nadajesz taki sam wygląd każdemu elementowi opisanemu jako class - mniej pracy ![]() Ten post edytował Kujski 13.04.2011, 23:31:33 -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
font to kolejny znacznik, który powinien być zastąpiony stylami. align również nie jest zalecanym znacznikiem. A ja będę mega czepialski dzisiejszego wieczoru.. Style inline są lepsze pod Operą.. jest to szczególnie widoczne przy długich listach elementów, np. tabelkach. Jeśli style nadajesz przez class/id, to wydajność leci na pysk. Gdy natomiast zostawisz inline, strona przewija się idealnie. Wiem że tutaj bardziej powinienem ochrzanić developerów Opery zamist proponować nietypowe sposób kodowania HTML/CSS... no ale cóż... rzeczywistość weryfikuje ideologie. Podsumowijąc: Dla opery style obszernych list deklaruje inline, inaczej praktycznie nie działa scroll :-] Ten post edytował wNogachSpisz 14.04.2011, 00:50:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:35 |