![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem w trakcie tworzenia nowego serwisu i chcę do części funkcji wykorzystać okienka modal z JQuery UI. Nie chcę jednak do każdej z nich tworzyć osobno funkcji, tylko skonfigurować modalbox. Chcę za pomocą parametru linku przesłąć do funkcji adres url podstrony do załadowania ajaxem, oraz parametr title. W tej chwili mój link wygląda tak: <a href="java script::goToMyPage('http://127.0.0.1/webint/zglosblad.html', 'Zgłoś błąd!')">Zgłoś błąd</a> Jak nie trudno się domyślić, chcę wyświetlić wewnątrz okienka formularz zgłaszania błędów i nadać mu parametr title Zgłoś błąd!. Zacząłem przerabiać po swojemu funkcje w js, ale mam problemy, ponieważ funkcja poprostu się nie wykonuje! Próbowałem zawartość z parametru href przenieść do onClick, lecz efekt był ten sam. Kod $("#modalDiv").dialog({ modal: true, autoOpen: false, height: '180', width: '320', draggable: true, resizeable: false }); function goToMyPage(url, title){ var url; var title; alert('Działa'); $("#modalDiv").dialog("open"); }; Proszę o pomoc. Zależy mi na opisanym sposobie wykorzystania. Nie potrzebuję prymitywnych iframów. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź. EDIT: Pogrzebałem trochę i udało mi się to zrobić, tylko że teraz okienko pokazuje się tylko w jednym przypadku. Link teraz wygląda następująco: <a href="#" id="popuplink" link="prywatnosc.html" tytul="Prywatność">Prywatność</a> natomiast zmieniony kod js: Kod $("#popuplink").click( function(){ var $url = $(this).attr('link'); var $tytul = $(this).attr('tytul'); $("#ui-dialog-title-modalDiv").html($tytul); $("#modalDiv").load($url); $("#modalDiv").dialog("open"); }); Jestem już bliżej końca, ale nadal nie wiem co robić dalej... Pomóżcie!! Ten post edytował lukasz9646 13.04.2011, 20:55:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:59 |