![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sobie strona na serwerze, na którym jest też domena niech to będzie domena_glowna.pl
Dostęp do poszczególnych katalogów wygląda na zasadzie domena_glowna.pl/uslugi/index.php domena_glowna.pl/zamowienia/index.php itp itd... wiadomo. Zależy mi na tym aby strona była dostępna również z innych domen, z tym że nie poprzez przekierowanie. Czyli np. wpisuję jakas_inna_domena.pl i nie przekierowuje mnie na domena_glowna.pl, a wchodzi faktycznie wpisany adres i dostęp do wcześniej przytoczonych podstron wygląda już tak: jakas_inna_domena.pl/uslugi/index.php jakas_inna_domena.pl/zamowienia/index.php Na chwilę obecną wyglądałoby to na zasadzie kopiowania zawartości całego serwisu pod inną domenę, ale to nie bardzo wchodzi w grę. Jak to inaczej można zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 5 Dołączył: 4.08.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
proste tą drugą strone musisz podpiąc pod phpmyadmin perwszej strony. do 2 muszą byc wgrane te same pliki co w pierwszym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem że masz na myśli powiedzmy wydelegowanie domeny na serwer na którym mam stronę, i skopiowanie plików dla tejże domeny?
Z tym że ja tych plików kopiować nie chcę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 5 Dołączył: 4.08.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
innym sposobem oprucz przekierowania jak sie nie myle to sie nie da
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli np. przy dodawaniu domeny w swoim cPanelu masz możliwość podania katalogu dla niej na serwerze, to dla dwóch domen możesz podać taki sam katalog, bodajże site5.com coś takiego oferuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta opcja jest dostępna nie tylko w cPanel, to samo tyczy sie serwerów na home.pl, nazwa.pl jesli masz wszystkie domeny na tym samym serwerze to wystarczy przekierunkowac ich zrodlo na inny podkatalog.
-------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
O właśnie. Czyli muszę się rozejrzeć za serwerem który taką możliwość oferuje. Jakby ktoś znał takie serwery to też proszę o info
![]() Edit: Domeny mogą pochodzić od różnych dostawców Ten post edytował gargamel 13.04.2011, 13:24:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pewno nazwa.pl i site5.com
tak domeny mogą pochodzić od różnych dostawców, konfigurujesz je podając dnsy serwera Ten post edytował ToAr 13.04.2011, 13:38:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:40 |