![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie pytanie odnośnie takie zagadnienia: 1) Jest firma, która ma kilkanaście oddziałów i centrala drukuje certyfikaty (na podstawie danych, które faksem przesyłają oddziały), czyli pracownik w centrali musi wszystko wklepywać do Worda i drukować certyfikat. Więc trzeba zrobić formularz który zapisze dane do bazy MySQL i będzie można na podstawie tych danych w centrali wydrukować certyfikat. Ze zrobieniem bazy i formularza jakoś sobie poradzę (każdy oddział inny login), ale mam inny problem: 2) Certyfikaty są drukowana na gotowych druczkach...czyli muszę wydrukować tylko pola z bazy i są one umiejscowione w różnych miejscach certyfikatu. Jak się do tego zabrać żeby ustawić tak pola, aby pasowały w odpowiednie pola na druku? Czy kombinować coś z generowaniem PDF, tylko czy tam da się jakoś "pozycjonować" wyniki (np aby dopasować w lewo, prawo, w góre itp), czy może jest jakiś inny sposób? Proszę o jakieś sugestie jak się do tego zabrać. Dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie najlepszy sposób na takie rozwiązanie był by taki:
- dostajesz szablon kazdego certyfikatu - ustawiasz odpowienie szablony do konrekntego certyfikatu - gernerujesz informacje odpowiednio sformatowne (bliboteki pdf maja mozliwosc ustawiania miejsc gdzie napis ma sie znajdowac - jest to troche czasochlonne i meczace ale jestes w stanie to zrobic - chocby na tabelach ustawic miejsce gdzie jest) -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
A ja bym malował napisy w biblitece GD.
Tworzysz wzór, gdzie ustalisz pozycję x-y każdego ciągu znaków. ewentualnie jakieś delikatne "czary - mary" gdyby wiersz trzeba będzie przełamać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |