![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Między obrazkiem z 27 linijki - under-menu.bmp a resztą strony, czyli tabelą z menu pojawia się kilkupikselowy odstęp, na FF, Operze i Chromie coś koło 8px, na IE większy. Skąd to się bierze? No patrzę godzinę w ten html i css i nie wiem.
Problem wydaje się być rozwiązany jak dla tego IMG ustawię margin-top:-8px, ale minusowe marginy to nie rozwiązanie. No i na IE minusowy margin i tak nie działa. Style menu_style.css Całość jest na razie w stadium dalekim końcowi. W CSS mogą się powtarzać atrybuty, działam na razie na bmp, potem pozamieniam na gify. Tak więc oszczędźcie mi proszę komentarzy krytykujących ten kod. Interesuje mnie tylko ta wk***jąca przerwa między obrazkiem z 27 linijki a wszystkim co ponad nim. PS. Pytanie dodatkowe: jak mogę zastąpić HTMLowy zapis cellpadding="0" cellspacing="0" CSSem, bo z tego co kojarzę to tych znaczników HTMLowych nie powinno się już używać. Ten post edytował sadistic_son 13.04.2011, 10:55:09 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Taaa. strasznie mi się przydaje wersja bez obrazków.
Wystaw do tego link. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KLIK do witryny
Wszystkie obrazki z menu (current-bg.gif , menu-bg.gif , menu-bg.bmp), powtarzalne tło z prawego TD (menu-center-right.bmp) oraz reszta z pozostałych TD (menu-left.bmp , menu-right.bmp) mają wysokość 43px, czyli tyle ile powinny, tyle co całe menu i tabela. Jednak ta tabela przyjmuje wysokość większą niż 43px. Wyczaiłem na FireBugu, że to za sprawą a lub li lub a w li. To nie zmienia jednak faktu ze problemu rozwiązać nie potrafię. Ten post edytował sadistic_son 13.04.2011, 10:49:55 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
ul#menu li a height na 35px
table, tr, td wywal height na przyszłość korzystaj z firebuga. Siedzisz tu na tyle, że aż niemożliwe jest abyś o nim nie słyszał. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na przyszłość korzystaj z firebuga. Siedzisz tu na tyle, że aż niemożliwe jest abyś o nim nie słyszał. Używam. Edytowałem posta najwidoczniej w trakcie jak pisałeś odpowiedź.Pomogło znacznie ale niestety na IE nadal to samo. Wszystkie pozostałe przeglądarki - ok. Ten post edytował sadistic_son 13.04.2011, 11:33:59 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS. Pytanie dodatkowe: jak mogę zastąpić HTMLowy zapis cellpadding="0" cellspacing="0" CSSem, bo z tego co kojarzę to tych znaczników HTMLowych nie powinno się już używać. Ja do tabelek w CSS uzywam:
O to Ci chodzilo ? -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że ie złapał w cache stronę. Wyczyść cache i doklej jakąś zmienną i wartość do urla.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
O to Ci chodzilo ? Tak, dzięki.Możliwe, że ie złapał w cache stronę. Wyczyść cache i doklej jakąś zmienną i wartość do urla. No na takie coś to nie dałbym się złapać ![]() Anyway... Jak pozamieniałem obrazki na divy z tłem to problem zniknął ![]() THX all. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:51 |