![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak mogę wykonać zapytanie z dwóch tabel ? Bo chciałem oprócz danych z tabeli wyświetlić jeszcze obrazek, ale obrazek znajduje się w drugiej tabeli. Mam tak : tabela gi_awpcp_ads i gi_awpcp_adphoto z pierwszej tabeli 'gi_awpcp_ads' wyciągam informację w ten sposób:
I chciałem przed tekstem dodać zdjęcie, tabela gi_awpcp_adphoto wygląda tak, ad_id to numer id ogłoszenia : key_id-- ad_id-- image_name------ disabled 12------ 7------ 1300574451_0.jpg------ 0 Jak mogę wykonać to zapytanie ? Bo nie wiem jak z dwóch tabel informacje wyciągnąć... Z góry dzięki za odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię tak i mam błąd zapytanie więc pewnie inaczej to zapytanie musi być wykonane :
W echo to pogrubione niebieski dodałem żeby wyświetlić zdjęcie. Wszystkie zdjęcia są w tym folderze awpcp. Co robię źle ? Ten post edytował morarz 22.04.2011, 08:53:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: die("Zapytanie błąd")
a: die(mysql_error()) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast WHERE a.ad_id = b.ad_id ON albo jak ja to zrobiłem USING(ad_id) Ten post edytował Hpsi+ 22.04.2011, 09:15:03 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na marginesie funkcja str_replace może przyjmować jako drugi i trzeci argument tablicę, więc sugeruję zrobić coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Żadna z powyższych opcji nie działa.
Ja próbowałem w ten sposób :
Ale nie działa. Jak mogę przerobić powyższy kod żeby zaczął działać ? nospor napisał: OK jak się uporam z tym to dam tak. A jaka to różnica jest między tym co mam a tym co Ty proponujesz ? Ten post edytował morarz 26.04.2011, 10:14:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat OK jak się uporam z tym to dam tak. A jaka to różnica jest między tym co mam a tym co Ty proponujesz ? No przecież widać na pierwszy rzut oka.... zamiast nic nie mowiącego "Zapytanie błąd" dostaniesz tekst błędu który już coś będzie mówił. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat No przecież widać na pierwszy rzut oka.... zamiast nic nie mowiącego "Zapytanie błąd" dostaniesz tekst błędu który już coś będzie mówił. A no tak ups ![]() Hej HPSI, Próbuję przerobić Twój kod żeby u mnie działało, ale nie działa. Dlaczego używasz apostrofów ? U mnie tak nie działa. Może to zapytanie jest coś nie tak bo mam błąd taki : Table 'xxxxxxxxx.gi_awpcp_adphoto' doesn't exist wtf ? Ten post edytował morarz 26.04.2011, 11:05:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze nie używam apostrofów tylko gravisów
![]() gravis: ` -> apostrof ' (jak widać jeśli sie przyjrzysz jest róznica miedzy nimi) to zrób z gravisem zapytanie a nie w apostrofie to powinno ci odszukac ![]() a dlaczego je używam, hmm raczej to jest głownie kwestia przyzwyczajenia ![]() Ten post edytował Hpsi+ 29.04.2011, 13:19:18 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Ok ale wiesz po skopiowaniu tego Twojego kodu ciągle są apostrofy, te gravisy w których miejscach wstawiasz,tylko pomiędzy np: [`ad_id`] ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 12:26 |